VALENCIA | EDUCACIÓ

L’Ajuntament de València celebra el Dia de l’Educació Ambiental amb activitats per a públic infantil

ELPERIODIC.COM - 26/01/2024

L’Oficina de l’Energia del barri d’Aiora ha programat un joc d’escapada sobre la transició energètica

També hi haurà jocs i contacontes

 

 

Divendres, 26 de gener, se celebra el Dia de l'Educació Ambiental i la *Fundació València Clima i *Energia de l'Ajuntament el celebra amb activitats gratuïtes per a públic familiar.

Joc de fuita a Aiora

L'equip d'educació ambiental de l'Oficina de l’*Energia ofereix al públic familiar participar en un joc d’escapada en les seues instal·lacions del barri d'Aiora, al carrer de José María Haro, 9. A través de diferents proves, les persones participants hauran d'anar avançant per aconseguir eixir de l'Oficina de l'Energia convertides en agents energètiques. L'activitat està oberta a majors de 10 anys i els menors d'edat hauran d'anar acompanyats per persones adultes. L'activitat és gratuïta.

Per a Carlos Mundina, regidor de Millora Climàtica i Eficiència Energètica, “l'educació ambiental és una eina bàsica perquè les noves generacions aprenguen a estimar i cuidar el nostre planeta, en moltes ocasions amb el canvi dels nostres hàbits més quotidians. 26 de gener és una excusa per a posar en valor el treball dels educadors ambientals, una tasca que també secundem i reconeixem des de l'Ajuntament de València”.

Exposició i contacontes al Cabanyal

L’Observatori del Canvi Climàtic, situat al barri del Cabanyal, acull grups escolars de 6é de primària del CEIP Pablo Neruda i de 1r de primària del col·legi Esclaves del Sagrat Cor amb una visita a l'exposició permanent del centre, jocs i contacontes.

L'objectiu és transmetre als més menuts els valors ambientals i la importància de cuidar el nostre entorn natural amb xicotets gestos quotidians.

En el contacontes “El riu d’Elena”, els assistents aprenen a fer un ús responsable de l'aigua en els seus hàbits quotidians com llavar-se les mans o les dents. Cada assistent elabora el seu propi riu per a així penjar-lo a les seues habitacions amb l'objectiu que, cada vegada que vegen el quadre, recorden l'important que és no malgastar l'aigua, tal com fa Elena en la seua història.

Capital Verda

Per la seua banda, el director general de la capitalitat verda 2024, Antonio García Celda, y el responsable de la fundació municipal València Clima i Energia, Carlos Sánchez, també participaran en les activitats previstes per la Generalitat amb motiu d'este dia mundial. Així, els dos assistiran a una trobada que se celebrarà al Centre d'Educació Ambiental de la Generalitat, on explicaran quin és el paper de l'administració local en la transició ecològica, com incidix directament en la qualitat de vida de la ciutadania i les polítiques verdes que impulsa el consistori.

L'educació ambiental pretén que la societat adquirisca noves maneres de mirar i comprendre el món, millorar les relacions de les persones amb l'entorn i acceptar la interdependència mútua ja que la vida en el planeta depén d'esta relació.

 

 

 

MÉS FOTOS