L'Ajuntament de València arriba a la plantilla municipal més alta en dotze anys
El consistori ha incrementat la seua plantilla en 639 treballadors des del 2016
L'ajuntament de València ha incrementat la seua plantilla en 639 treballadors i treballadores des de 2016, la qual cosa suposa un increment del 13’57% en els últims sis anys, quan el personal municipal era de 4.707 persones. “Es tracta de la xifra més alta dels últims 12 anys”, ha destacat la regidora delegada d'Organització i Gestió de Persones, Lluïsa Notario, qui ha subratllat com este increment “s'ha de traduir, sens dubte, en un millor servici a la ciutadania, sobretot en àrees com a benestar social i policia, que són les que més hem reforçat i que han experimentat un increment més alt de personal”.
La regidora ha realitzat estes valoracions en el marc de la constitució de la nova mesa general de negociació, formada amb la nova representació sindical municipal eixida de les eleccions sindicals celebrades el passat 24 de novembre. Notario ha animat la representació dels treballadors i treballadores municipals a “continuar treballant en la senda del diàleg, la participació i la confrontació de propostes que ha vingut caracteritzant el treball desenvolupat per la mesa general de negociació durant el present mandat”, i ha destacat que “quan concloga esta legislatura tindrem una plantilla municipal més nombrosa, més formada, més igualitària, millor pagada i més estable que fa huit anys”.
La delegada de Gestió de Recursos ha definit les pautes de la política de personal de l'equip de Govern que, ha afirmat, “s'ha fonamentat en l'aposta per la ‘desprecarització’, l'estabilització i consolidació dels llocs de treball, la promoció laboral, la formació del personal, i l'impuls a la carrera professional; però també per la innovació, la productivitat i la motivació del personal municipal”. “I així mateix, també hem incidit en la recuperació de drets des de la convicció que els esforços en la millora de la qualitat de vida laboral redunden en una millora de la qualitat dels servicis a la ciutadania”. “Cuidant les persones de dins millorem la qualitat de vida de les persones de fora”, ha subratllat la regidora.
Així mateix, la delegada d'Organització i Gestió de Persones ha assenyalat la “profunda transformació en les polítiques de gestió de les persones que estem fent des de l'any 2015”, i ha fet un repàs dels canvis més importants implementats durant els últims cinc anys.
Modernització al servici de la societat
Entre les principals fites que definixen la gestió del personal municipal en els últims mandats, Lluïsa Notario ha destacat la “modernització de la gestió directiva, que ha permés millorar les habilitats directives de més 300 treballadors i treballadores, la qual cosa ens permetrà abordar de manera creativa i innovadora la gestió dels assumptes públics i posar eixe coneixement al servici de la societat”.
Així mateix, ha incidit, s'ha creat el repertori de funcions del personal municipal, s'ha implementat l'avaluació de l'acompliment dels servicis i la implantació de la carrera professional orientada a l'increment de la productivitat i el rendiment, s'ha posat en marxa un protocol de teletreball pioner, i s'han impulsat mesures innovadores en el desenvolupament dels processos d'estabilització i consolidació, ha continuat la delegada. “I totes estes mesures han sigut dissenyades i consensuades amb la representació sindical –ha subratllat- perquè este govern i els sindicats hem compartit en tot moment l'objectiu d'aconseguir una administració més eficient però, sobretot, una administració que done resposta a les demandes, a les necessitats i a les expectatives de la nostra ciutadania, per a prestar un servici públic de qualitat”.
Notario ha conclòs la seua intervenció, emplaçant els representants del personal municipal “a continuar treballant des del diàleg constant, per la defensa i millora de les condicions laborals dels i les empleades públiques”. “L'organització municipal –ha conclòs- és, per damunt de tot, un instrument per a la prestació dels millors servicis públics”.
La representació sindical en la mesa general de negociació sorgida de les últimes eleccions sindicals està conformada per representants d'UGT, SPPLB, CCOO i CSIF. El sindicat STAS, que formava part de la mesa anterior, ha perdut la representació en no haver arribat a la fita dels vots necessaris per accedir-hi. La regidora d'Organització i Gestió de Persones i presidenta de la mesa general de negociació, Lluïsa Notario, ha felicitat les organitzacions sindicals pels seus resultats i ha posat de manifest igualment, l'agraïment al treball i a la col·laboració del sindicat STAS durant l'anterior vigència de la taula.