L'Ajuntament prohibix la vivenda ocasional d'ús turístic a Ciutat Vella
El Consistori tramitarà amb esta finalitat la modificació necessària en el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella
La Junta de Govern Local ha acordat iniciar els tràmits per a dur a terme una modificació puntual de les normes urbanístiques del Pla Especial de Protecció (PEP) de Ciutat Vella que impedirà que en este espai hi haja vivenda de lloguer turístic ocasional. Així ho ha anunciat hui el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuan, en informar dels assumptes tractats per la Junta de Govern al costat del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo. Sanjuan ha assenyalat que l'objectiu és que “el centre històric de València siga un excepcional lloc per a visitar però sobretot un excepcional lloc per a viure”.
El regidor ha explicat que després d'analitzar l'evolució del model turístic s'ha comprovat que “un dels efectes negatius que té la proliferació d'apartaments turístics i contra el que estem lluitant amb totes les eines que tenim al nostre abast és que on hui hi ha un apartament turístic abans hi havia una vivenda”.
En este sentit, Sanjuan ha assenyalat que no sols es limitarà aquella vivenda que no té compatibilitat urbanística per a dedicar-la a temps complet a apartament turístic sinó que també “impedirem que dins del PEP de Ciutat Vella es faça habitatge turístic ocasional; no volem que siga un espai pel qual es puguen colar apartaments turístics”. Fins ara el PEP de Ciutat Vella contemplava l'opció d'habitatge turístic ocasional com aquell que només podien sol·licitar persones físiques, en la seua residència habitual, amb un màxim de 60 dies a l'any i amb el permís de la comunitat de veïns.
Borja Sanjuan ha recordat que quasi tres anys després de l'entrada en vigor del Pla, l'objectiu de foment de l'ús residencial i del comerç tradicional continua sent prioritari, més encara en el moment actual, en què les dificultats d'accés a la vivenda s'han agreujat.
Programa Dona Digital
D'altra banda, la Junta de Govern Local ha acceptat la subvenció destinada al programa Dona Digital destinat prioritàriament a dones en situació de desocupació perquè reben formació en matèria de competències digitals. Es duran a terme dos fases, una el mes de febrer i una altra al juny.
L'objectiu, segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuan, és “poder incidir en aquell sector de la població que està tenint més dificultats per a trobar una ocupació”. Sanjuan ha recordat que el creixement d'ocupació a la ciutat de València “és molt positiu si ho comparem amb la mitjana espanyola. Nosaltres hem crescut un 8%, la mitjana d'Espanya un 1,4%; però així i tot volem ajudar a les persones que ho estan tenint més difícil, especialment les dones desocupades de llarga duració”. La subvenció per a este programa ascendix a 37.440 euros.