VALENCIA | URBANISME I INFRAESTRUCTURES

L'Ajuntament inicia la licitació d'obres en les escoles públiques de Massarrojos, Benimàmet i l'Olivereta

ELPERIODIC.COM - 04/10/2018

Les escoles CEIP Gaspar Gil Polo, del barri de l'Olivereta; CEIP Arquitecte Santiago Calatrava, de Benimàmet; i el CEIP José Senent, de Massarrojos disfrutaran d'una intervenció de millora de les seues condicions d'habitabilitat i eficiència energètica. El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que ja ha començat el procés de licitació.

Les inversions previstes arriben als 130.000 euros al CEIP Gaspar Gil Polo; als 180.000 euros al CEIP Arquitecte Santiago Calatrava; i als 85.000 euros al CEIP José Senent. Estes inversions de millora de les condicions d'habitabilitat i eficiència energètica se centraran en actuacions preferents en la fusteria dels centres d'educació, i les tres es fan a càrrec d'una subvenció de 395.000 euros assignada per la Diputació de València a l'Ajuntament de València.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha dit que «per al Govern de la Nau és fonamental el condicionament i la dignificació de les instal·lacions dels centres educatius. Vetllem pel benestar dels nostres xiquets i xiquetes i de tota la comunitat educativa, tant dels centres educatius situats dins de la ciutat com dels que estan en els nostres pobles, com Massarrojos i Benimàmet, en este cas».

Concretament, les obres previstes en el CEIP Santiago Calatrava, consisteixen en substituir les fusteries existents de les aules per noves fusteries d'alumini amb aïllament tèrmic. Es disposarà també de persianes d'alumini encastades a la façana, es repararan les reixes substituint els elements danyats, i s'aplicarà una pintura de protecció tipus oxirón forja.

Al CEIP José Senent de Massarrojos se substituiran les fusteries interiors originals de l'edifici de primària així com les fusteries exteriors de l'aulari d'infantil. A l'edifici de primària se substituiran les portes de les aules per unes altres que complixen les característiques que marca la Conselleria d'Educació en les seues recomanacions per a la construcció de centres educatius. A l'edifici d'infantil se substituiran les fusteries exteriors d'alumini per altres de noves amb millors condicions d'aïllament tèrmic. Es col·locaran per l'exterior persianes de lames d'alumini orientables, per millorar la protecció solar de les aules d'infantil. També es canviaran totes lluminàries interiors per altres LED d'alta eficiència energètica.

Pel que fa al CEIP Gaspar Gil Polo, se substituiran les fusteries originals de la façana nord de l'edifici, ja que les fusteries de la façana sud ja van ser canviades per la Conselleria en una actuació anterior. A l'edifici de primària es substituirà la porta principal d'accés d'acer pintat, per una altra porta d'acer inoxidable mat, i es mantindrà el disseny original de la fusteria, que disposa de reixes incorporades en la pròpia fusteria.

Les fusteries dels antics habitatges dels conserges, que actualment s'utilitzen com a aules de suport, seran substituïdes per noves fusteries d'alumini, mantenint les obertures abatibles i col·locant retenidors. Pel que fa a les portes d'accés a les antigues vivendes, estes seran substituïdes per portes d'acer galvanitzat i pintat, amb reixes. En planta baixa es mantindran les reixes existents, rebaixant-les, reparant-les o substituint els elements danyats. Com acabat s'aplicarà una pintura de protecció tipus oxirón forja.

Per al regidor de Govern Interior estes actuacions «són una prova més de la importància que li dóna el Govern de la Nau a la millora de les infraestructures educatives públiques de la nostra Ciutat». Campillo ha destacat «l'excel·lent col·laboració amb la Diputació en este cas, i també amb la Conselleria d'Educació en el cas del Pla Edficiant, que també avança en la seua tramitació».

Per últim, Campillo ha explicat que estes actuacions «vénen emmarcades en tot un programa d'eficiència energètica que du a terme el Govern. No hem d'oblidar el nostre compromís en la lluita per l'eficiència energètica i contra el canvi climàtic. I que millor que actuar en escoles públiques, també per mostrar als nostres xiquets i xiquetes que l'ús de l'energia ha de ser responsable».