L’Ajuntament incrementa el servici d'atenció a domicili a 275 persones majors per la crisi sanitària de la COVID-19
ELPERIODIC.COM - 17/04/2020Gómez: “El balanç del treball que s'ha anat realitzant és molt positiu, des del call center s'han atès a més de 2.000 persones al mes de març”
L'Ajuntament de València ha augmentat el servici d'atenció a domicili a 275 persones majors a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, tal com ha explicat hui la vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, en una roda de premsa encapçalada per l’alcalde Joan Ribó i acompanyada pel també vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, en què s’ha donat compte de les mesures aprovades en la Junta de Govern Local celebrada hui, així com dels assumptes tractats en la Comissió de Seguiment de la Crisi per la COVID-19.
La mesura inclou segons Gómez a “50 persones, usuàries dels nostres centres de dia que ho van sol·licitar, i a 225 noves persones que hem detectat a través del call center”. Gómez ha posat en valor el treball realitzat pel consistori per a atendre “les persones majors, persones que s'havien quedat en una situació especial de vulnerabilitat”. En este sentit, ha manifestat que “a la Junta de Govern Local hem aprovat diferents resolucions que donen crèdit a totes les mesures que ratifiquem respecte a les persones majors”. En el repàs que ha realitzat de totes les decisions adoptades, la vicealcaldessa ha remarcat l'ampliació del servici d'atenció a domicili en apuntar que “hem incrementat el servici d'atenció a domicili, el servici que es fa d'ajuda de qualsevol qüestió domèstica o de llar, a 275 persones majors d'esta ciutat, que inclou a 50 persones que ho van sol·licitar, usuàries dels nostres centres de dia, més 225 noves persones que hem detectat a través del call center”.
Sobre el servici de “Menjar a Casa”, Gómez ha comentat que “hem arribat a 551 persones majors noves que seran usuàries per les dificultats per a accedir als supermercats o sent recomanable que es queden a casa tenint una situació d'aïllament familiar”. Així mateix, l’edil ha subratllat l'adhesió de la Creu Roja al treball realitzat per part de la regidoria d'Envelliment Actiu. “Creu Roja s'ha sumat a atendre les persones majors de la ciutat distribuint 245 caixes d'alimentació i productes higiènics i sanitaris a les persones que així ho necessiten”, ha insistit Gómez, qui ha apuntat que “estes cistelles comencen amb 245 setmanals, però Creu Roja calcula que a final del mes d'abril podran haver repartit fins a 1.000 cistelles”.
Pel que fa a l'atenció telefònica efectiva, acompanyament o assistència en TICS, Gómez ha indicat que “hem ajudat fins a 388 persones majors més des del call center”. “Vull fer un balanç molt positiu del treball que s'ha anat realitzant des del call center, que al mes de març s'han atès a més de 2.000 persones que es tradueixen en què tinguem tots estos nous usuaris i usuàries dels nous servicis municipals que hem posat en marxa”, ha insistit.
A més, la portaveu ha recordat el panel de seguiment social i econòmic que es va constituir ahir per part de l'Ajuntament. Un panel en el qual “participen els principals agents econòmics i socials de la ciutat, amb els quals continuarem treballant per a acordar les noves mesures d'activació econòmica per a no sols atendre l'emergència d'estos dies sinó preparar també el dia de demà quan tot torne a la normalitat, sobretot en sectors com a comerç, turisme i innovació”. Per a acabar la seua intervenció, Gómez ha posat en valor que “este mes de març s'ha reduït el període mig de pagament respecte al mes de febrer i estem en els 29,51 dies. Març ha estat un mes on hem afrontat una crisi d'estes característiques per primera vegada, les nostres empreses necessitaven liquiditat i una de les nostres prioritats era pagar a les nostres empreses i així hem reduït el període mitjà de pagament ”, ha conclòs.