VALENCIA | SOCIETAT

Els hostalers de València demanen a Catalá una regidoria exclusiva de restauració

ELPERIODIC.COM - 19/06/2023

L'objectiu és poder centralitzar totes les qüestions relacionades amb l'hostaleria com els impostos, llicències, permisos de terrasses, subvencions o ajudes

La Federació Empresarial d'Hostaleria de València (Hostaleria València) després de la presa de possessió de María José Catalá com a alcaldessa de la ciutat de València ha demanat al nou equip de govern que tinga en compte la importància estratègica del sector hostaler a la ciutat. Per a això confien que en la configuració de les noves àrees es tinga en compte les reivindicacions del sector durant aquests anys i es pose en marxa una regidoria d'Hostaleria.

La regidoria tindria com a objectiu poder centralitzar i tractar de manera integral totes les qüestions i aspectes que tinguen a veure amb les activitats d'hostaleria com tot el relacionat amb impostos, llicències, permisos de terrasses, subvencions i ajudes, etcètera. Així mateix, aquesta regidoria hauria de servir per a coordinar i gestionar les actuacions en les diferents àrees d'actuació relacionades amb el sector com són: Activitats, Espai Públic, Policia Local o Contaminació Acústica.

Entre les competències que podria abastar estaria entre altres: desenvolupar el Pla de l'Hostaleria de València que reculla diferents aspectes relacionats amb l'exercici de l'activitat (procediments de llicències, permisos terrasses, ajudes a les empreses, impostos i taxes). Analitzar iniciatives, problemàtica i necessitats en el sector hostaleria; promoure la realització d'estudis sectorials. Coordinar i gestionar els projectes de desenvolupament normatiu en matèria d'hostaleria i turisme, fomentar actuacions en matèria de formació i qualificació per a les persones treballadores del sector, així com elaborar i executar programes, i actuacions que promoguen la modernització, la creació d'empreses, la successió empresarial i el relleu generacional.

També demanden la posada en marxa del 'Alcalde de Nit'

Altra de les principals demandes del sector és la de posar en marxa la figura del “Alcalde de Nit” perquè siga un instrument de mediació i solució d'incidències en zones d'oci similar a la figura implantada en altres ciutats europees.

Atendre les situacions concretes d'oci de la ciutat i la posada en marxa d'un Pla General de l'Oci, que permeta tindre un mapa de les zones d'oci de la ciutat i les seues característiques, per a estudiar aquest fenomen des de tots els seus àmbits (social, legal, educatiu, etc…), així com abordar la situació urbanística de les activitats d'oci de la ciutat

La posada en marxa d'aquesta figura permetria poder superar el model de ZAS de la ciutat i abordar altres mesures preventives en les zones d'oci de la ciutat mitjançant diferents iniciatives de col·laboració públic-privada com a mediadors socials (inclusió en la futura ordenança de convivència), campanyes sensibilització i conscienciació personalitzades per zones d'oci, entre altres.