VALENCIA | URBANISME I INFRAESTRUCTURES

El govern municipal sol·licita al Ministeri de Transports l’adequació de la rotonda de la Torre Miramar

ELPERIODIC.COM - 09/07/2021

La Junta de Govern accepta una subvenció de la Unió Europea per a la climatització del pavelló esportiu de Sant Isidre

La Junta de Govern Municipal ha aprovat, a proposta d’alcaldia, sol·licitar al Ministeri de Transports i a la demarcació de carreteres de l’Estat en la Comunitat Valenciana, propietària de la rotonda, l’adequació del conjunt ornamental de la Torre Miramar. Segons ha avançat el vicealcalde, Sergi Campillo, “és una rotonda molt famosa, que es va fer fa ja alguns anys i que va costar desenes de milions d’euros, va ser una obra molt important i molt cara i que va donar problemes pràcticament des del principi”.

El vicealcalde ha explicat que “és una de les rotondes que està en una de les entrades principals de la ciutat i eixa idea que la gent poguera passar i passejar no ha funcionat perquè la gent no va a una rotonda a passejar. La realitat és que hi ha hagut desperfectes diferents, s’ha anat degradant amb el temps i la Torre Miramar va deixar de funcionar als pocs mesos d’inaugurar-se”. De fet, segons el regidor, “este ajuntament i este govern no ha volgut rebre mai les obres perquè entenem que l’obra s’ha de cedir en les adequades condicions i ja portem molt de temps, des del mandat anterior de fet, per tal que l’adeqüen, no per tornar-la al seu estat anterior perquè no té sentit, sinó per tal que l’Ajuntament puga rebre les obres”.

Campillo ha enumerat les millores pendents, entre les quals “el tancament i eliminació dels accessos subterranis, el desmuntatge de passarel·les inferiors de vianants, l’habilitació de recorreguts accessibles a l’estany principal, la neteja i eliminació de riscos del recinte interior, el tancament de forats del forjat, desaigües, treballs de jardineria, poda, reposició i terra, anul·lació d’estanys i fonts rectangulars, un enllumenat eficient i passos de vianants semafòrics”.

A més, la Junta de Govern Local ha aprovat proposar al Ministeri de Transports i a la Demarcació de Carreteres de la Comunitat Valenciana que la rotonda es destine a la pràctica d’esports i danses urbanes, entre les quals el parkour, l’escalada, el patinatge i l’skate, entre d’altres. Per fer-ho possible, el govern local proposa la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Ministeri per definir de forma més concreta el posterior ús, la destinació, el manteniment i les reparacions de l’esmentada rotonda.

Subvenció europea per al pavelló de Sant Isidre

Per la seua banda, l’equip municipal ha acceptat este matí una subvenció de 36.110 euros provinents de fons europeus per a la instal·lació de climatització, mitjançant l'ús d'aerotèrmia, al pavelló poliesportiu municipal de Sant Isidre. Amb la concessió d’esta subvenció, la Unió Europea valora l’augment de l'ús d’energies renovables per a la producció d'electricitat i usos tèrmics en edificació i en infraestructures públiques, en particular afavorint la seua generació a xicoteta escala. Per a l’obtenció d’este fons comunitari, l’oficina municipal de projectes europeus ha treballat colze a colze amb la Regidoria d’Esports.

Sergi Campillo ha explicat que “els més de 36.000 euros rebuts per a la climatització del pavelló de Sant Isidre són la meitat dels poc més de 72.000 euros que costen estos treballs. A més, no deixen de ser un indicador que l’oficina tècnica de projectes europeus, que creà este govern perquè abans no existia, és molt necessària i té un rèdit molt important perquè es dedica a buscar i gestionar este tipus de subvencions, diners que retornen a l’Ajuntament de València i que es poden dedicar a altres projectes”.

Amb esta subvenció ja són huit els projectes diferents subvencionats per l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia (IDAE), entitat del Ministeri per a la Transició Ecològica que gestiona els fons comunitaris FEDER de Desenvolupament Regional. Entre els projectes subvencionats s’inclouen diversos carrils bici, la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic, la construcció de pèrgoles fotovoltaiques, la reurbanització de l'entorn del Mercat de Sant Pere Nolasc o la reforma de les places de la Reina, la Llotja i el Mercat.

Per últim, el govern municipal ha aprovat traspassar el personal de la Banda Simfònica Municipal, que fins ara depén de l’Ajuntament de València, a l’Organisme Autònom del Palau de la Música. Segons Sergi Campillo, “este govern està en un procés de modernització i d’eficiència dels recursos públics i, en este cas, toca unificar la dispersió de personal i evitar duplicitats”. Segons el regidor, “este és un procés que comença ara i que és molt llarg i, per tant, este és el primer pas”. El regidor ha afirmat, a més, que “l’estatus professional dels treballadors que es troben en esta situació no s’hi vorà afectat de cap manera. Es mantindran intactes els seus drets laborals”.