La Global Game Jam torna a Las Naves amb el repte mundial de crear un videojoc en 48 hores
Un any més, el centre d'innovació de l'Ajuntament de València és seu oficial de l'edició valenciana de l'esdeveniment internacional organitzat per ADEVI (abans AEV)
Es tracta de fomentar el treball en equip, cooperar i ser creatius per a tirar avant la seua idea
L'esdeveniment internacional Global Game Jam en la seua edició valenciana se celebrarà este pròxim cap de setmana, del 26 al 28 de gener, en Las Naves de la mà de l’Asociación de Desarrolladores de Videojuegos, ADEVI (abans AEV), amb la col·laboració del centre d'innovació.
Prèvia inscripció, i des de les 16.00 hores del divendres, les persones que participen treballaran en grups per a crear un videojoc en un termini màxim de 48 hores. Els equips de gamers estan formats per perfils de diferents disciplines com la programació, el disseny, la música o les arts digitals.
A més de servir com a experiència positiva i formativa en el sector del desenvolupament de videojocs, l'esdeveniment anima a les persones participants a formar grups de treball on hauran de cooperar per a tirar avant la seua idea, generant sinergies de treball i equip que poden aprofitar de cara al seu futur professional.
L'organització ha convidat a diversos mentors provinents de diverses institucions educatives i universitats especialitzades en videojocs, els qui oferiran el seu suport a les persones que participen durant el desenvolupament dels seus projectes.
La Global Game Jam, que se celebra per catorzé any consecutiu, és un esdeveniment internacional on desenvolupadors i desenvolupadores de tot el món es reunixen en diferents seus del planeta per a crear jocs en 48 hores. En l'última edició, van participar al voltant de 40.000 creadors que van compondre prop de 7.600 videojocs al voltant del món en 800 seus de 108 països diferents.
València Game City
La celebració d'este esdeveniment internacional s'emmarca dins de la iniciativa València Game City, amb la qual l'Ajuntament de València vol convertir a la nostra ciutat en referent de grans competicions de e-sports i esdeveniments del videojoc.
Es tracta de sectors estratègics que constituïxen un motor de nous models de negoci, generadors d'ocupació i amb el qual el consistori valencià, a través de la seua àrea d'Innovació, convertirà a València en un exponent internacional de l'economia creativa i del coneixement.
L'objectiu de València Game City és, doncs, reforçar el paper de la nostra ciutat en la indústria dels videojocs i els e-sports, promovent la seua integració en diverses àrees de la societat, com la salut, l'esport, l'educació o el turisme, entre altres.
La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024
Actualment València aborda este procés baix la Missió Climàtica València 2030, que unifica una mateixa iniciativa i esforç les dues missions europees sobre el clima per a millorar el problema del canvi climàtic, alhora que ens adaptem i cuidem de les persones davant els efectes i conseqüències de fenòmens meteorològics adversos.
La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l'espai públic, i l'alimentació saludable.