Giner lamenta les evasives de Ribó amb el nou òrgan gestor de la Marina: “Oculta alguna cosa”
El portaveu liberal lamenta que l'alcalde no haja respost de manera directa si hi haurà o no acord per a un nou consorci
El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha censurat l'actitud elusiva de Ribó en el ple d'aquest mes de maig sobre el Consorci València 2007, òrgan gestor de la Marina. En aquest sentit, Giner havia presentat una moció per a saber si l'Ajuntament estava prop d'aconseguir un acord sobre el nou model de gestió per a l'entitat, després que l'Estat abandonara el consorci fa més de set mesos.
“Ribó ha evitat per tots els mitjans dir-nos si ja ha arribat a un acord amb la Generalitat Valenciana, i en el seu lloc ens ha intentat embolicar amb explicacions sobre l'estat de la Marina que ja ens sabem de sobres i que no tenen res a veure amb la pregunta que li hem plantejat. Acord, sí o no. És molt fàcil. Però Ribó ha mostrat en tot moment una actitud evasiva que em porta a pensar que oculta alguna cosa”, ha explicat en aquest sentit.
Així, el portaveu de la formació liberal ha fet referència a l'únic anunci que ha pogut obtindre de Ribó: “Diu que el dilluns es reunirà amb el consell rector per a ratificar l'eixida de l'Estat del consorci i negociar el nou model de gestió, però no ens ha avançat res. Les reunions són reunions, i poden servir per a molt o per a res. En aqueixa reunió s'espera aconseguir un acord, o hauran de passar altres set mesos fins que tinguem un òrgan gestor renovat?”.
En aquest sentit, Giner ha exigit saber, d'una banda, si el nou consorci el formaran tan sols Ajuntament i Generalitat Valenciana o si, per contra, s'inclourà a l'Estat o qualsevol altre organisme. I, per l'altre, també ha demanat que s'aclarisca si es mantindran els llocs de treball de l'actual consorci, que donades les circumstàncies treballa “en funcions” i en situació de “alegalitat”, la qual cosa li impedeix prendre decisions importants sobre els projectes de la Marina, a més d'accedir a qüestions prioritàries com els fons europeus”.
“La Marina no pot continuar en aquest estat. Els empresaris de la zona exigeixen una seguretat que els permeta desenvolupar els seus projectes amb totes les garanties. No podem anomenar-nos capital del Mediterrani i tindre un lloc emblemàtic com La Marina tan abandonat, embossat i sense possibilitat de dur a terme projectes de futur. Les *startups estan desitjant poder instal·lar-se d'una vegada en l'Estació Marítima, els *docks continuen esperant que es determine el seu ús, i el complex hoteler sense desenvolupar. Nosaltres només volem saber una cosa: tenim o no tenim acord? El dilluns tindrem anuncis substancials sobre La Marina, o tornaran a vendre'ns fum?”.