VALENCIA | EDUCACIÓ

La Generalitat organitza col·loquis i un taller didàctic per a escolars de l'ESO a la Fira de l'Llibre de València

ELPERIODIC.COM - 16/10/2021

Els col·loquis aborden la figura de Luis García Berlanga, i la història de les 'Pioneres de l'Enginyeria Valenciana', tractada en el llibre homònim

Alumnat de l'ESO podrà aprendre a elaborar un curtmetratge, i s'oferirà també una xerrada sobre la història de l'regadiu valencià

La Generalitat, a través de la llibreria LliG, ha organitzat diverses activitats culturals i divulgatives per a la 56 edició de la Fira de el Llibre de València, que se celebra fins al pròxim 24 d'octubre als Jardins de Vivers. La fira de el llibre de València és la segona fira d'Espanya, tant per volum comercial com per visitants.

Les activitats que ha preparat la Generalitat per a aquesta edició consisteixen en dos col·loquis; un taller didàctic dirigit a escolars de l'ESO sobre l'elaboració de curtmetratges; la presentació de el llibre 'El Segon Congrés Internacional d'Escriptors per a la Defensa de la Cultura, vuitanta anys després', així com una xerrada sobre el regadiu al camp valencià que girarà al voltant de el llibre 'Enciclopèdia de l'Regadiu Històric Valencià'.

Programació cultural de LliG

La presentació de el llibre 'El Segon Congrés Internacional d'Escriptors per a la Defensa de la Cultura, vuitanta anys després. (València 2017) ', editat per Manuel Aznar Soler, tindrà lloc el dilluns, 18 d'octubre, a les 19.15 hores a la Sala Museu 2 de Museu de Ciències Naturals (Jardins de Vivers).

Dimarts, 19 d'octubre, a les 17.00 hores, a l'Espai Autors, es presentarà la 'Enciclopèdia de l'Regadiu Històric Valencià', un dels llibres més venuts a LliG - Llibreries de la Generalitat (@gva_llig).

Durant la presentació, Tomàs Peris, autor de l'obra, i Carles Sanchis, especialista en sistemes de regadiu, conversaran al voltant de les principals curiositats històriques de l'regadiu valencià. L'acte serà presentat per Luis Arciniega, director de la Càtedra Demetrio Ribes.

'Pioneres de l'Enginyeria Valenciana'
A més, se celebrarà un col·loqui sobre 'Pioneres de l'Enginyeria Valenciana' el dimecres 20 d'octubre, a les 18,00, a la Sala 1 del Museu de Ciències Naturals (Jardins de Vivers) i serà conduït per la guanyadora de el Premi Isabel Ferrer Marina Calatayud.

En aquesta trobada hi participaran, a més dels autors de l'esmentat llibre (Susana Climent Viguer i Óscar Calvé Mascarell), les protagonistes de el text: les primeres dones que es van formar en Enginyeria de Camins, Canals i Ports en l'àmbit valencià.

D'altra banda, els dies 21 i 22 d'octubre es duran a terme tallers didàctics adreçats a escolars de l'ESO sobre l'elaboració de curtmetratges.

El segon col·loqui, al voltant de la figura i obra de l'cineasta valencià Luis García Berlanga, se centrarà en el llibre 'Fúria Espanyola. Vida, obra, opinions i miracles de Luis García Berlanga. (1921-2010) 'i tindrà lloc el dissabte 23 d'octubre, a les 17.00 hores, a la Sala Museu 1 de Museu de Ciències Naturals.

El col·loqui serà presentat pel director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia a Institut Valencià de Cultura, José Luis Moreno, i comptarà amb la participació d'autors i autores de el llibre, en concret, José Luis Castro de Paz, Almudena Verdés, Rafael Maluenda, i Joaquín Vallet.

Llibreries de la Generalitat - Llig

La Llibreria LliG comercialitza el Fons Editorial de la Generalitat Valenciana, de què formen part les publicacions editades per l'Administració de la Generalitat, les seves institucions (Consell Valencià de Cultura, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua) i entitats del seu sector públic instrumental (Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana).

LliG també distribueix les publicacions de la Institució Alfons el Magnànim i l'Ajuntament de València.

Tant en els seus 3 seus ubicades a les ciutats de València, Castelló de la Plana i Alacant, com a través de la seva pàgina web http://www.llig.gva.es, es poden trobar publicacions tècniques, divulgatives i representatives de la cultura valenciana, en totes aquelles matèries competència de la Generalitat.

La llibreria LliG ha actualitzat aquest any el format de la seva pàgina web per fer-lo més àgil, dinàmic i senzill i ha incorporat tres noves seccions: 'Audiollibres', 'Llibres Oberts' i 'Cartografia'.

La secció 'Audiollibres' intenta fomentar la lectura entre les persones grans o amb dificultats visuals, mentre que la secció de 'Llibres Oberts' pretén que la ciutadania pugui consultar en línia una selecció de publicacions editades per la Generalitat.

D'altra banda, en la secció de 'Cartografia' la ciutadania pot consultar mapes editats per l'Institut Cartogràfic Valencià, així com rutes de senderisme per la Comunitat Valenciana.

Així mateix, LliG també està present en xarxes social com Instagram @gva_llig.