La Fira del Llibre de València celebra el Dia Internacional de la Dansa
Després d’un matí trepidant en què muixerangues, concerts, presentacions i signatures han aplegat milers de persones, la vesprada de dissabte ha mantingut l’afluència d’assistents a una Fira plena de gom a gom. Ian Gibson, Elizabeth Duval, Raquel Ricart i Paula Vicent han presentat els seus llibres davant d’un públic que ha completat aforaments.
Poc després d’obrir la Fira, Pedro Mañas i David Sierra han seguit signant a l’Espai Signatures, sota la mirada dels infants que, una vegada acabada la cua, podien conéixer per fi els autors dels seus llibres favorits: els de la sèrie infantil Anna Kadabra. Al mateix espai, Pol Ibáñez, Inés Barber i Susana Herrero signaven també les seues obres.
En primer lloc, Ian Gibson ha presentat Un carmen en Granada: Memorias de un hispanista dublinés davant d’un públic que ha superat qualsevol expectativa. L’hipanista dublinés, conegut pel seu treball sobre Lorca, Dalí i Buñuel, amb la desimboltura que el caracteritza, ha protagonitzat un acte molt personal en què ha pogut explicar anècdotes d’infantesa, tot posant en valor la diversitat lingüística i cultural que exiteix a l’Estat espanyol.
L’escriptora valenciana Raquel Ricart, recentment guardonada amb el Premi de la Crítica 2023, ha omplert el Club de Lectura en valencià de la Fira. El debat posterior a la presentació del seu llibre, El dit de Déu, ha girat al voltant dels temes principals que aborda el llibre: la creació literària, l’alcohol, els abusos sexuals i la barreja entre els traumes d’infantesa i la vida present. L’autora ha estat signant i i fent-se fotos amb desenes de persones que han volgut conéixer-la i parlar-hi.
A més, l'escriptora i filòsofa Elizabeth Duval ha dialogat amb el periodista Salvador Enguix sobre política, melancolia i, especialment vinculat amb aquest últim aspecte, la situació de l’esquerra valenciana actual en plena precampanya electoral. En la presentació del seu últim assaig, Melancolia, que quasi podria titular-se, tal com ha dit Duval, Contra la melancolia, no ha advocat tan sols per l'autocrítica, sinó també per la necessitat de no quedar-nos ancorats en "allò que podia haver sigut i no va ser".
La companyia CDansa del Conservatori de Dansa de València ha posat punt i final i ha delectat amb diferents peces de dansa els centenars de persones que s’hi han apropat. Els jóvens ballarins han oferit una interpretació captivadora de diferents obres coreogràfiques contemporànies. Amb aquesta actuació la 58a edició de la Fira del Llibre de València ha volgut adherir-se a la celebració del Dia Internacional de la Dansa.