VALENCIA | URBANISME I INFRAESTRUCTURES

Finalitzen les obres de la nova Alcaldia de Cases de Bàrcena

ELPERIODIC.COM - 27/07/2021

És el primer edifici municipal amb perspectiva de gènere, té una coberta vegetal ecològica i recupera l’espai de les antigues escoles del poble

Les obres de la nova Alcaldia de Cases de Bàrcena ja han conclòs i ara s’ultimen els detalls abans d’obrir-se al públic en passar l’estiu. Es tracta del primer edifici municipal a incorporar la perspectiva de gènere, compta amb una coberta vegetal ecològica i recupera l’espai que albergava les antigues escoles del poble. A més de les oficines administratives, les instal·lacions acolliran el consultori mèdic, la Universitat Popular, activitats de diverses associacions, i, gràcies a un conveni amb Bonrepòs i Mirambell, tallers de la memòria. Les regidores de Gestió de Recursos, Luisa Notario, i Pobles de València, Lucía Beamud, han visitat hui l’immoble, i han destacat “la priorització d’inversions als pobles de València per compensar l’abandonament a què es veien sotmesos en el passat”.

Les nova Alcaldia de Cases de Bàrcena, l’únic poble de València que no comptava amb un espai propi per a esta activitat, obrirà pròximament. Les dependències es troben al camí de Cases de Bàrcena 63, tenen planta baixa i primera planta, i ocupen una superfície total construïda de 379 metres quadrats. La regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, ha destacat que es tracta del “primer projecte amb perspectiva de  gènere de l’Ajuntament” —hi ha canviadors per a bebés en els lavabos d’homes, entre altres equipaments—; “és completament sostenible, amb un sostre vegetal que millorarà l’eficiència energètica”, i “recobra la seua memòria històrica, perquè ací era on s’albergaven les antigues escoles del poble, i s’ha tingut molta cura de mantindre les característiques compositives originals”.

“Per fi serà un edifici per omplir, amb moltíssims projectes”, ha subratllat l’edil, “un edifici destinat a tota la ciutadania de Cases de Bàrcena”. Es tracta d’un immoble multiús que albergarà la seu de l’Alcaldia, la Universitat Popular, el centre d’assistència sanitària, serà seu de diverses associacions i entitats, i lloc de reunió. També es duran a terme tallers de la memòria, gràcies a un conveni amb el municipi pròxim de Bonrepós i Mirambell.

Per la seua part, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha recordat que s’ha habilitat una zona d’esplai exterior, atenent una petició veïnal fruit dels pressupostos participatius DecidimVLC 2018/19. En este espai a l’aire lliure hi ha una bancada d’obra de formigó, dos banys —un d’ells adaptat a persones amb diversitat funcional—, zona d’arbratge, tipus berenador, amb un paeller i dos taules d’obra amb bancs, així com amb una presa d’aigua.

“Després de sis anys no hi ha cap dubte que les inversions en esta ciutat han canviat radicalment amb este govern, perquè per a nosaltres València és una ciutat de pobles, és una ciutat de barris, i per tant les inversions es fan de forma homogènia en tota la ciutat, atenent les necessitats i les demandes de tots els veïns i veïnes, i no grans infraestructures que ningú demana, necessita o gaudix”, ha manifestat Notario. L’edil ha apuntat que “en estos anys, des del Servici d’Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics hem fet un gran esforç per millorar les infraestructures dels pobles de València, tant pel que fa a l’enllumenat públic com per a la millora de les instal·lacions i edificis municipals que hi ha en cadascun d’estos pobles, ja que durant anys han patit l’oblit i l’abandó pels successius governs populars”.

MÉS FOTOS