VALENCIA | CULTURA I ESPECTACLES

El 36é festival Serenates conclou amb prop de 4.000 espectadors

ELPERIODIC.COM - 05/07/2023

L’aforament s’ha omplit al 95 %, amb totes les entrades posades a la venda exhaurides, i el públic augmenta un 19 % respecte a l’edició de l’any anterior

Serenates ha tingut lloc del 24 de juny a l’1 de juliol al claustre de La Nau, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Universitat de València

Un total de 3.800 persones han assistit a la 36a edició del festival Serenates, organitzat per la Universitat de València juntament amb l’Institut Valencià de Cultura, entre el 24 de juny i l’1 de juliol, al claustre del Centre Cultural La Nau.

La mitjana d’assistència a cadascun dels 10 concerts ha sigut de 380 persones, i pràcticament totes les nits l’aforament ha estat al complet. Es tracta d’unes xifres molt positives, que destaquen per la fidelitat del públic assistent, que ha omplit el 95 % de l’aforament i ha exhaurit totes les entrades posades a la venda. Aquestes dades suposen un augment del 19 % respecte a l’edició anterior.

En total, hi han participat 400 intèrprets, amb una gran presència d’artistes joves (el 67 % han sigut de menys de 26 anys) i una presència d’artistes femenines majoritària, que ha arribat al 60 %.

Amb aquest any, Serenates fa 36 anys que amenitza les nits d’estiu des del claustre de l’edifici històric de la Universitat de València, un espai que es configura com el marc perfecte per a oferir un festival musical d’estiu que es caracteritza per recuperar i valorar el patrimoni musical valencià; abordar una programació eclèctica amb estils musicals diferents; servir d’escenari per a la formació, la creació i la innovació en matèria musical; acollir i impulsar la participació de joves músics; tindre un caràcter merament inclusiu i igualitari, a més de formar part d’altres circuits musicals dins de la línia que té de sinergia i clusterització.

La programació de 2023 ha sigut heterogènia i variada, amb l’estrena de produccions pròpies —l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, dirigida per Beatriz Fernández Aucejo, ha presentat el concert ‘Una nit màgica’, fusionant poemes simfònics i danses de Dvorák i Saint-Saëns— o propostes com ara l’actuació que Martirio, juntament amb el guitarrista Raúl Rodríguez, ha dedicat a Chavela Vargas.

El caràcter eclèctic de Serenates s’ha evidenciat nit rere nit, passant del cant coral, amb els concerts de la Coral Allegro ONCE València o de l’Orfeó Universitari de València, al ‘jazz’ de l’Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València o de la Spanish Brass.

Aquesta programació ha estat possible gràcies a la coproducció de la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, a més del suport i la col·laboració de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València; l’Ajuntament de València; el Palau de la Música de València; el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València; l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, amb el disseny gràfic de l’esdeveniment; la European Festival Association, i la Fundació Banc Sabadell.