FAMPA-València demana informació sobre les unitats que es tanquen als centres públics de València
Des de FAMPA-València demanen conéixer quantes aules s’eliminen de l’arranjament escolar per al curs 2024-2025 al sistema públic valencià, i el nombre d’aules concertades dels 237 centres privats-concertats.
Davant l’anunci del director general de Centres Docents Jorge Cabo que nega la retallada d’unitats, des de FAMPA-València han demanat transparència en el procés d’admissió per a poder conèixer, tan prompte com siga possible, quantes aules públiques es mantenen al sistema educatiu públic de la província. Per als representants de FAMPA-València, que compta amb 637 AMPA/AFA federades amb milers de famílies associades, l’objectiu és mantindre totes les aules públiques obertes, per tindre la ràtio més ajustada a la baixa possible, en previsió d’incorporacions d’alumnes durant el curs.
El president de FAMPA-València, Rubén Pacheco, ha demanat a les famílies associades que formen part de les juntes directives que estiguen pendents i pregunten els equips directius, per les aules dels seus centres educatius. Pacheco ha explicat: “L'atenció, la qualitat educativa i la inclusió dels escolars requereix baixar el nombre d'alumnes per aula, per això, el número d’aules importa; no és el mateix dos aules d’Infantil 3 anys amb 16-17 alumnes que amb 25 escolars per aula. A més, cal tindre en compte les possibles incorporacions en matrícula sobrevinguda durant el curs escolar”.
També volen saber com queda l’arranjament escolar a la privada als municipis amb aules concertades: Alaquàs, Albal, Alberic, Alboraia, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Alfara del Patriarca, Algemesí, Alginet, Almàssera, Alzira, Benaguasil, Benifaió, Benetússer, Bétera, Bunyol, Burjassot, Canals, Canet de Berenguer, Carcaixent, Carlet, Castelló, Catarroja, Xest, Xiva, Cullera, Gandia, Godella, Guadassuar, La Pobla de Vallbona, l’Alcúdia, l’Eliana, Llíria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Mislata, Montcada, Museros, Oliva, Ontinyent, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, Puçol, Quart de Poblet, Riba-Roja del Túria, Sagunt, Sant Antoni de Benaixeve, Sedaví, Silla, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Torrent, València, Vilallonga, Vilamarxant, Vinalesa, Xàtiva i Xirivella. Es tracta de saber els efectes del nou Decret d’Admissió sobre el mapa escolar de cada municipi, tot amb l’objectiu de defensar i protegir l’ensenyament públic i la seua qualitat, tot amb el rigor de les xifres que Conselleria d’Educació ha de publicar.