La Facultat de Ciències Socials de la UV posa en marxa una iniciativa per a elaborar un repositori documental sobre la DANA
La Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València ha posat en marxa una iniciativa per a crear un repositori documental sobre els efectes de la DANA del 29/10 i les seues repercussions sobre les poblacions afectades.
El projecte està obert a la col·laboració de la comunitat universitària (alumnat, personal docent i investigador, personal investigador en formació, i personal tècnic d’administració i serveis) perquè puga aportar material que permeta elaborar i ampliar el repositori.
La iniciativa s’ha estructurat en tres fases. En la primera, s’ha habilitat una pàgina web: https://forms.office.com/e/kD28dpdyz9 des d’on es poden pujar els diferents materials digitals (vídeos, àudios, fotos, etc.) en qualsevol format, tenint com a punt inicial el 29 d’octubre de 2024. Aquesta seria la fase de documentació i per a no entorpir la tasca del voluntariat s’han estipulat unes normes que cal seguir i que es poden llegir ací.
La segona és una fase d’anàlisi. El repositori es posarà a disposició de la comunitat investigadora tant de la Universitat de València com d’altres institucions. Això es farà mitjançant el Social·Lab- Laboratori de Ciències Socials de la Facultat de Ciències Socials. El repositori serà de consulta gratuïta.
En una tercera fase es contempla la publicació dels materials que hagen fet ús d’aquest repositori, bé a text complet, bé com a enllaços a publicacions, en funció dels drets de publicació. Això inclou els documentals i materials audiovisuals i gràfics producte de la consulta del repositori i també el material d’investigació (TFG, TFM, treballs d’investigació, Tesis Doctorals, etc.) que hagen fet un ús d’aquest.
Segons explica la degana de la facultat, Elena Mut, “esperem que aquest repositori servisca com a ferramenta per a repensar tant els processos socials estructurals en què està immersa la societat valenciana -com ara la mobilitat, la planificació urbana, els llocs de treball i de residència, la relació de la capital amb l’àrea metropolitana-, com per a reflexionar sobre la gestió de les catàstrofes naturals, els processos polítics associats, la recuperació de les persones, de les seues condicions de vida, d’habitatge i de treball, dels serveis públics (educació, sanitat,..), entre altres”.