Empatia, música o canvi climàtic, entre les temàtiques de les conferències d’Unisocietat-UV a l'abril
Les 12 seus d’Unisocietat acolliran durant els mesos d'abril, maig i juny, les conferències d'aquest programa universitari
Les conferències són presencials i d'accés lliure, fins a completar l'aforament permés per raons de seguretat sanitària
El cicle de conferències UNISOCIETAT, Primavera 2021, que continuarà mensualment al llarg del present curs, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus), Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida) i la Diputació de València. A més, aquest curs 2020-2021 ha incorporat l'Agència Valenciana Antifrau, com a entitat col·laboradora.
Durant el mes d'abril participen una desena de professors i professores, amb temàtiques diverses, des de la música a l'efecte del canvi climàtic, de la psicobiologia a la història, l'activitat física, o l'ús inclusiu de la llengua. De nou, reflex del caràcter de coneixement universal de la Universitat de València.
A L'Eliana el professor Emilio Barba (Departament de Microbiologia i Ecologia. UV) impartirà la conferencia Efectes del canvi climàtic sobre les poblacions europees d'ocells el dia 13 d'abril en el nou espai del Centre Sociocultural d'aquest municipi de la comarca del Camp de Túria.
La Casa de la Cultura de Quart de Poblet acollirà el 14 d'abril la xarrada El conflicte entre la indústria de la seda i l'agricultura comercial a la València del segle XVIII, a càrrec de Ricardo Franch (Història Moderna i Contemporània. UV).
Tots hauríem de ser feministes: Estratègies per a un ús inclusiu de la llengua és el títol de la conferència que oferirà la professora Gora Zaragoza (Filologia Anglesa i alemanya. UV) el dia 14 en la sala d'actes de l'Ajuntament de Benetússer.
Aquest mes el professor Luis Moya (Psicobiologia. UV) impartirà la seua conferència L'empatia, entendre-la per a entendre als altres en dues seus d’Unisocietat: en el Centre Cultural de Massamagrell, el dia 15; i en el Teatre Capri de Paterna, el 23 d'abril.
A Cullera, concretament a l'auditori municipal ‘El mercat’, Mar Bernabé (Didàctica de la Expressión Musical, Plàstica i Corporal. UV) abordarà la Música: ciència, art i teràpia el dia 19 d'abril.
A Alzira, el professor Francisco Fuste (Història Moderna i Contemporània. UV) se centrarà en La generació del 98: realitat i mite, el 20 d'abril, en el Centre de Formació de Persones Adultes ‘Enric Valor’ de la capital de la Ribera Alta.
La pràctica de l'activitat física en persones adultes serà la temàtica que abordarà Vicente Añó (Educació Física i Esportiva. UV) el 22 d'abril en el Temple de Sant Nicolás de Requena.
En la capital de la Vall d'Albaida es tractarà Ciència i cuina, el títol de la conferència que impartirà el professor Salvador Garrigues (Química Analítica. UV) el dia 22 al Campus d’Ontinyent.
Per últim, Riba-roja de Túria acollirà la conferència Les extincions en la història de la vida, una conferència que oferirà Carlos Martínez (Botànica i Geologia. UV) el 29 d'abril en el Centre Social del municipi del Camp de Túria.
El programa de conferències d’UNISOCIETAT-UV és una iniciativa de la Universitat de València que facilita la transferència de coneixement acadèmic en diversos territoris valencians, i està dirigit a qualsevol habitant amb inquietuds culturals.