VALENCIA | CULTURA I ESPECTACLES

El director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, protagonitza un nou webinar gratuït del Centre Cultural La Nau

ELPERIODIC.COM - 21/04/2021

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València celebra una nova sessió del cicle WebinarsLANAU centrada en  el sector de les arts escèniques en el territori valencià. Aquesta vegada, el director adjunt d’Arts Escèniques de l’Institut  Valencià de Cultura, Roberto García, i la directora acadèmica de l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València, Laura Monrós, conversaran sobre la situació d’aquest sector cultural després d’un any de crisi sanitària. El webinar, titulat ‘Present i futur de les arts escèniques: renovació o pandèmia?’, serà presentat per la directora del Servei de Cultura Universitària, Adela Cortijo, i se celebrarà el dilluns, 26 d’abril, a les 19 hores, a través de la plataforma Google Meet. Les inscripcions, gratuïtes i necessàries, es duen a terme mitjançant: www.uv.es/webinarslanau.

En aquest nou lliurament de WebinarsLANAU, programa de seminaris en línia organitzat per l’Observatori Cultural de la Universitat de València, Roberto García i Laura Monrós parlaran sobre els efectes de la pandèmia en la indústria de les arts escèniques de la Comunitat Valenciana, les mesures posades en marxa per donar suport al sector, així com sobre els principals reptes que es presenten a partir d’ara, i les possibilitats de renovació que s’obrin en aquest terreny en el present i futur immediats.

Roberto García és director adjunt d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura des de 2017. Titulat superior per l’ESAD de València, ha desenvolupat el gruix de la seua carrera com a dramaturg i director escènic, encara que va començar treballant com a actor en algunes companyies valencianes i també és autor de guions audiovisuals. Ha escrit, dirigit i publicat més de quaranta obres des de 1993 i ha rebut distincions i reconeixements tan importants com el Max a Millor Autor en català per Besos (2000, coescrita amb Carles Alberola), el Premi Abril al Millor Espectacle de la Temporada per Moby Disc (2008) i L’art de la fuga (2009), que va rebre, així mateix, el Premi Abril al Millor Autor, o el Premi Max Aub de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana al millor autor per Pica, Ratlla, Tritura (2005), que també va ser nominat a Espectacle Revelació en els Premis MAX. Les seues obres s’han representat en països com Finlàndia, Itàlia, Mèxic, Xile, Colòmbia, Puerto Rico o l’Argentina, i entre els seus últims treballs destaquen Oral (2007), els citats Moby Disc (2008) i L’art de la fuga (2009), Eufòria (2011), Reset (2012), Cyrano de Bergerac (2013) i La guerra dels mons 2.0 (2016).

WebinarsLANAU: Converses ciència, evidencia i raó és una iniciativa impulsada pel Vicerectorat de Cultura i Esport i la Fundació General de la Universitat de València, a través de l’Observatori Cultural, per promoure la reflexió, la conversa i el debat mitjançant webinars gratuïts en què s’aborda la situació dels diversos sectors culturals al territori valencià. El programa té la col·laboració de l’Ajuntament de València i Caixa Popular, i totes les sessions realitzades fins al moment estan disponibles en la llista de reproducció WebinarsLANAU del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València .