La Diputació participa en el València Design Fest amb el MuVIM com a centre d'activitats, mostres i tallers
La Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana ha presentat este dijous en el museu de la Diputació de València el programa de la segona edició d'este festival que abasta múltiples disciplines creatives
La Diputació de València, a través del MuVIM, participa entre el 13 de setembre i el 13 d'octubre en les activitats del València Design Fest, organitzat per la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana.
La Fundació del Disseny ha presentat este dijous en el museu de la Diputació de València el programa de la segona edició d'este festival que abasta múltiples disciplines creatives i que convida a tots els públics a acostar-se a la cultura i el disseny.
L'acte ha comptat amb la presència del diputat de Cultura, Paco Teruel; la regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions de l'Ajuntament de València, Paula Llobet; el president de la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana, Vicent Martínez; el director de Fundació, Xavi Calvo; el director de projectes de Fundació del Disseny, Roberto Heredia; el director general de Feria Valencia, Jorge Fombellida; el president de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, Ramón Arnau; i Jorge López, vocal de LAVAC, Associació de Galeries d'Art Contemporani de la Comunitat Valenciana.
El diputat Paco Teruel ha apuntat que “som una terra innovadora plena de talent i idees, que compta amb grans professionals i, per això, és un plaer col·laborar amb la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana, com ja vam fer amb l'extraordinària exposició que vam acollir al novembre de 2022: ‘Disseny i salut’”.
En este sentit, ha manifestat que el disseny valencià “és un segell, no sols del cap i casal, sinó dels valencians i les valencianes de tota la província; volem divulgar, impulsar i donar suport al disseny com a ferramenta fonamental de la creació de valor, en l'àmbit econòmic, cultural i social”. Finalment, ha assenyalat que “des de la Diputació de València i des del MuVIM continuarem treballant per alló que és nostre, per a engrandir el que som”.
Per part seua, la regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions de l'Ajuntament de València, Paula Llobet, ha comentat que València Design Fest “consolida la ciutat com un referent en l'agenda internacional del disseny, i és que este festival no sols celebra la creativitat i la innovació, sinó que reforça este paper en el mapa global de hui dia”. Així mateix, ha apuntat que el disseny “ens ajuda a acostar-nos més a les persones, a fer fàcil allò que és difícil”.
Des de la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana, Xavi Calvo, el seu director, i Roberto Heredia, el director de projectes, han apuntat que allò que busca València Design Fest és “continuar amb tot el treball realitzat anys arrere perquè València continue sent un far quant a talent local i efervescència creativa”.
Activitats en el MuVIM
Entre les iniciatives més destacades del programa es troba la segona edició de ‘Temps i matèria’. Es tracta d'una mostra que posa l'accent en la creació artesanal contemporània i que enguany porta com a títol ‘Crafting connections: Exploring collaborations in contemporary crafts’. Comissariada pels valencians Estudio Savage, reunirà una cuidada selecció de peces dissenyades per estudis i tallers nacionals i internacionals que busquen acostar l'artesania contemporània al públic general i reflexionar sobre com, al costat del disseny, l'artesania té un camí vàlid de desenvolupament i, sobretot, de permanència de materials, tècniques i processos d'elaboració.
La mostra s'inaugurarà en el museu de la Diputació de València el pròxim divendres 13 de setembre, coincidint amb l'obertura del festival, que tindrà lloc a la terrassa Muvimas i estarà amenitzada per un DJ.
En paral·lel a la mostra, tindran lloc una sèrie d'activitats comissariades per Estudio Savage de la mà d'entitats internacionals, com la Fundación Loewe, que presentarà els seus premis d'artesania Loewe Craft Prize en el MuVIM el 17 de setembre mitjançant una xarrada amb dos dels finalistes espanyols de les últimes edicions d'estos guardons.
Així mateix, el 18 de setembre es presentarà l'estudi ‘The New Habitat 25-26: así cambian los espacios que habitamos’, realitzat per APE Grup, amb la col·laboració de Futurea, el Consell General de Col·legis Oficials de Decoradors i Dissenyadors d'Interior d'Espanya, Bernadí i Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana.
El MuVIM acollirà diversos tallers, encontres i xarrades emmarcades al València Design Fest. Els dies 17 i 20 de setembre, el festival organitza a la Sala Divulgativa del MuVIM un taller de lettering per al públic infantil de la mà de Cuadernos Rubio; i per al 24 de setembre, València Design Fest ha organitzat en la sala d'actes del museu una trobada de creatius entorn de l'art i l'artesania. Es tracta de la presentació del treball realitzat per una sèrie d'artesans amb reconegut prestigi.
El 26 de setembre el museu acull també el conversatori ‘Arquitectura i benestar’ entre dos perfils de l'arquitectura i l’alimentacioÌ sobre com tindre una ciutat més amable amb els seus ciutadans. Participaran en esta trobada Nuria Matarredona de PhD architect i Investigadora i docent de la Universitat Politècnica de València i Beatriz Jacoste, directora de KM ZERO Food Innovation hub.
El mateix dia 26, després del conversatori, tindrà lloc una taula per a debatre de forma distesa sobre la creativitat, el disseny, l'art i tot el que sorgisca. Finalment, el 8 d'octubre tindrà lloc la presentació del llibre Braun: Designed to keep, el qual traça els moments definitoris de l'empresa, les seues principals identitats i persones clau, presentant en conjunt la història de la firma alemanya.