VALENCIA | URBANISME I INFRAESTRUCTURES

Demanen més mesures per a evitar abocaments d'aigües fecals a les platges com l'estiu passat

ELPERIODIC.COM - 18/05/2020

El PP sol·licita una inspecció exhaustiva: “Enguany és crucial que no es repetisquen els tancaments de les platges de l'any passat”

L'estiu passat moltes platges de la costa valenciana es van veure obligades a tancar per abocaments fecals. Després de diversos episodis, la Conselleria d'Agricultura Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica va explicar que vindria de les séquies de cases aïllades i allunyades dels nuclis urbans que no compten amb clavegueram.

Des del Partit Popular han demanat que s'incrementen i intensifiquen els controls realitzats a les infraestructures de la xarxa de sanejament i a la qualitat de les aigües de les platges de la ciutat de València per a evitar que es repetisquen. Una mesura que la regidor del Grup Popular, Julia Climent, defensarà en una Moció en la pròxima comissió informativa d'Ecologia Urbana Canvi Climàtic.

Climent planteja en la seua iniciativa que “l'Ajuntament de València, a través de les delegacions implicades en la gestió de les platges, actue amb la màxima coordinació i la previsió necessària, a fi de garantir que en la present temporada estival no es tornen a produir el tancament de les platges de València, com va ocórrer el passat estiu” En la Moció del PP també es proposa instar a la Generalitat Valenciana a evitar la instal·lació de cloradores, com a mesura de desinfecció de les aigües, a causa dels efectes negatius que aquesta mesura poguera implica contra el Medi Ambient.

El passat estiu, ha recordat, “assistim, al llarg de tot el període estival, a un fet lamentable a la nostra ciutat, fins a quatre ocasions es van tancar al públic les platges del terme municipal de València a causa de la contaminació de les aigües per bacteris fecals E.coli”.

Els tancaments de les platges, ha assenyalat Climent, “van tindre una incidència molt negativa en els professionals de l'hostaleria i el turisme, un sector que ja arrossegava les perdudes ocasionats pels temporals previs a l'estiu passat, i amb el tancament dels seus establiments per la crisi sanitària, necessita, més que mai, que les platges estiguen netes i preparades per al gaudi dels banyistes i per a la recuperació de l'economia”.

Aquests fets van provocar la constitució de la Comissió Tècnica Permanent - integrada per tècnics de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, dels ajuntaments afectats, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües (EPSAR)- l'Informe de conclusions de les quals responsabilitzava, en part, a la gestió municipal.

En aquests moments, ha conclòs Climent, “travessem una situació excepcional i complicada, el sector turístic i la població en general afronta la pròxima temporada estival amb gran incertesa, per la qual cosa considerem que és moment d'incrementar esforços per a aconseguir que les platges de València estiguen en perfecte estat”.