VALENCIA | ECONOMIA I NEGOCI

B Corp posa el focus en el creixent interés inversor en les empreses amb impacte en una jornada en Las Naves

ELPERIODIC.COM - 18/10/2021

El dimarts 19 d'octubre, se celebra una nova sessió de les B Tardes esdeveniment que difon el model de companyia B Corp, que equilibra el benefici econòmic amb impactes socials i mediambientals positius

El creixent interés dels inversors per aquells projectes i empreses que busquen un equilibri entre la generació de beneficis econòmics i d'impactes socials i mediambientals positius centra la nova sessió de les B Tardes, que se celebra demà, dimarts 19 d'octubre, en el centre d'innovació Las Naves de València. La jornada comptarà amb representants de la comunitat internacional B Corp a Espanya, de companyies certificades B Corp i d'organitzacions del món de la inversió.

La sessió ‘B Tardes: València en moviment B’ comptarà amb una segona taula de debat, en la qual es reflexionarà sobre què són i com impulsar les empreses de triple impacte des de la generació de ‘comunitats de canvi’.

La jornada està organitzada per B Lab Spain -entitat que gestiona la comunitat B Corp a Espanya- i Las Naves. Donarà inici a les 18 hores i té un format mixt, amb assistència presencial i en streaming -a través del canal de Youtube de Las Naves-.

"La relació de Col·lab i de les Naus amb el moviment B Corp s'ha construït sobre uns valors i una manera de fer empresa compartits, situant a les persones i al medi ambient en el centre de les estratègies, objectius i accions. Cada vegada són més les startups vinculades a Las Naves que enllacen amb la comunitat B Corp i gran part de l'equip i mentors de l'acceleradora són agents actius d'aquest moviment a Espanya. Esperem que aquesta col·laboració continue reforçant-se, generant noves sinergies i projectes”, apunta Marta Chillarón, directora de Las Naves.

Oportunitats per a les empreses de triple impacte

Laura Ferré, community builder de B Lab Spain, serà l'encarregada de l'obertura de ‘B Tardes: València en moviment B’. La primera taula, 'Descobrint per què les empreses amb impacte cada vegada són més rellevants per als fons d'inversió', estarà moderada per Asun Sanchis, responsable de Stakeholders Relations de l'acceleradora pública Col·lab. En ella intervindran Begoña Pastor, strategic Partenariats and Alliances Manager en Ângela Impact Economy, i Margarita Albors, fundadora i presidenta de Social Nest Foundation.

Laura Ferré prendrà el relleu com a moderadora en la segona taula, 'Com impulsar les empreses de triple impacte des de la generació de comunitats de canvi', que compta amb Vero Devenin, investigadora en ESADE i impulsora de la comunitat B Academics Spain; María Gomez, sòcia directora de la B Corp Grup Axius i impulsora de Comunitat B Andalusia; Silvia Lizcano, fundadora i CEO de Bemariposa i membre de la comunitat de Multiplicadors B, i Nora Miralles, vicepresidenta de Sannas.

Espanya supera en 2021 les 100 empreses B Corp

Les B Tardes tenen com a objectiu reforçar la comunitat d'empreses B Corp i inspirar i acostar el moviment a totes les companyies interessades a actuar com a agents de canvi social.

B Corp va nàixer en 2006, als Estats Units, com una comunitat de líders que busca impulsar un moviment global de persones que, a través dels negocis, busquen generar impactes positius per als seus empleats, les comunitats i el medi ambient. Per a formar part d'ell, les organitzacions han de complir amb els més alts estàndards d'acompliment social i ambiental, govern corporatiu, transparència pública i responsabilitat empresarial.

Actualment, la comunitat B Corp està integrada per més de 3.500 empreses en 74 països i més de 190.000 organitzacions mesuren i gestionen el seu impacte positiu gràcies a l'eina gratuïta del moviment, accessible a través de la seua pàgina web, amb l'objectiu de millorar el seu acompliment social i ambiental.

A Espanya, ja hi ha més de 100 empreses certificades per B Corp i més de 1.500 companyies utilitzen la seua eina d'avaluació.

La Comunitat Valenciana és referent en el desenvolupament de polítiques orientades a incentivar la integració de la sostenibilitat i la responsabilitat social en les empreses, amb diverses mesures i desenvolupaments normatius. Entre ells, destaquen la inclusió de clàusules socials i mediambientals en processos de contractació pública i l'aprovació de la Llei de Foment de la Responsabilitat Social en la Comunitat Valenciana, pionera a Espanya.

Missions València 2030

El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

 Gràcies a Missions València 2030 València s'ha situat a l'avantguarda europea de la innovació orientada a missions, havent sigut reconeguda per la Comissió Europea com una de les sis ciutats europees més innovadores en 2020 i aspirant a Capital Europea de la Innovació.