El congrés dels Premis Quirino de l’Animació Iberoamericana inclou entre les seues ponències al projecte MOMO
En MOMO han participat l'IES Ramon Llull, el Districte MarÃtim, el Grao, l'Isabel de Villena, Font de Sant LluÃs i l'IES LluÃs Vives. El seu professorat ha rebut coneixements sobre la realització de curtmetratges amb efectes especials amb arduino i amb tècniques stop motion i motion control, emprades habitualment en l'animació. Han construït impressores 3D per a l'execució d'elements mecà nics i modelat ninots per a emprar-los en els curts. La formació ha estat impartida durant tres mesos en Las Naves, procedent de de El Caleidoscopio i a cà rrec de persones expertes en tecnologia, educació, aplicacions digitals i programació. Ara arriba l'hora de l'alumnat.
200 alumnes de sis instituts valencians escriuran els guions, construiran les cà meres i els escenaris i finalment rodaran i muntaran una història. La temà tica dels curtmetratges haurà de ser de conscienciació social i/o ambiental referent a una problemà tica detectada en la nostra ciutat, i es presentaran i exposaran a finals de curs.
El regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Berto Jaramillo ha destacat que el projecte MOMO «posa a l'abast del personal docent formació en noves tecnologies per a que aquestos treballen posteriorment amb el seu alumnat. Des de Las Naves estem compromesos amb el foment de la vocació tecnològica i de transformació social, la visibilització de la potencialitat de la tecnologia digital en l'aprenentatge, l'ocupació i la inclusió digital», explica.
Premis Quirino de l'Animació Iberoamericana
Precisament aquesta lÃnia de treball és la que ha estat valorada pel congrés dels Premis Quirino de l'Animació Iberoamericana, qui ha seleccionat el Projecte MOMO com a ponència en aquest esdeveniment, que se celebrarà el 6 i 7 d'abril a Santa Cruz de Tenerife.