VALENCIA | TURISME

Coneixem els secrets millor guardats d'alguns museus de la ciutat de València

ELPERIODIC.COM - 17/04/2020

Visit València ens proposa una visita virtual per la Llotja de la Seda, l'Església de Sant Nicolás, el Monestir de San Miguel dels Reis o el Palau del Marqués de Dos Aguas

És clar que hem de ser pacients, encara caldrà esperar una mica per a tornar a trepitjar els nostres monuments favorits, o descobrir nous. Però aquest dissabte se celebra el Dia Internacional dels Monuments i Llocs i és una excel·lent ocasió per a gaudir d'algun d'ells i apuntar-los en la llista de futures visites. Per això, la Fundació Visit València proposa en el seu web un recorregut virtual per a descobrir alguns secrets desconeguts de quatre dels monuments més representatius de la ciutat.

Seguint el lema del Dia Internacional dels Monuments, que enguany és Patrimoni Compartit, Visit València acosta als amants de l'arquitectura i la història la Llotja de la Seda, un tresor del gòtic civil i patrimoni de la humanitat que es pot visualitzar en 360é; el Palau del Marqués de Dos Aguas, amb un vídeo que arriba fins a la cuina d'aquest palau, antigament habitat per nobles mercaders que hui és seu del Museu Nacional de Ceràmica; el Monestir de San Miguel dels Reis, edifici del segle XVI, que ara acull la Biblioteca Valenciana; o l'Església de Sant Nicolás, una autèntica joia coneguda popularment com la capella sixtina valenciana pels seus magnífics frescos barrocs.

Sabies que en La Llotja es va signar la primera Lletra de Canvi d'Espanya; o que Germana de Foix, la que fora esposa del rei Ferran el Catòlic està enterrada a San Miguel dels Reis; o que pots trobar als autors dels frescos en les pintures de Sant Nicolás? La Fundació assegura en un comunicat que hauran detalls que ens sorprendran, en el recorregut virtual del Palau del Marqués de Dos Aguas fins i tot podràs veure estades que no es visiten habitualment.

Des de Visit València conviden a sumar-se al Dia Internacional dels Monuments i Llocs amb aquesta visita virtual: "És moment de descobrir nous racons, llocs desconeguts i la seua història, almenys virtualment. Arribarà el dia en què puguem tornar a gaudir de l'art en directe i els monuments de València t'estaran esperant", conclou la fundació en un comunicat.

MÉS FOTOS