Conclou el taller «Clickeando»
Un total de 3.318 alumnes i alumnes de 5é i 6é d'Educació Primà ria i de 1er i 2n de l'ESO han participat en el taller «Clickeando», per al bon ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC). La iniciativa, en la qual han pres part 45 centres educatius de la ciutat, ha estat organitzada en el marc del Pla Municipal de Drogodependències (PMD/UPCCA-València) de la Regidoria de Sanitat i Salut.
En conjunt, s'han realitzat 127 sessions d'estos tallers especÃfics, tots ells pensats per a reflexionar i orientar a l'alumnat adolescent sobre l'ús que fan de les nombroses tecnologies que existeixen en l'actualitat, i que utilitzen de manera quotidiana. De fet, el taller es va posar en marxa en resposta a la demanda que van realitzar els mateixos centres educatius de la ciutat.
Tal com s'assenyala des dels centres escolars, la realitat virtual, progressivament ha anat ocupant més parcel·les en la vida dels escolars, interferint en el seu rendiment acadèmic, i en les seues relacions familiars i d'amistat. La regidora de Sanitat i Salut, Maite Girau, ha manifestat que el taller «Clickeando» «pretén aprofundir en l'ús de les TIC que actualment fan les xiquetes i xiquets i joves, i en els possibles problemes derivats de la inadequada o mala utilització d'estes». En els últims anys s'ha registrat un augment de la demanda dels centres per a disposar d'este programa.
Cada classe participant realitza un taller de dues hores de durada, en el qual es reflexiona amb sobre qüestiones com els avantatges de les tecnologies, els inconvenients de les tecnologies, l'ús i l'abús (com s'arriba a l'addicció), el 'ciberassetjament' (assetjament i maltractament en la xarxa), grooming, i sexting. En cada curs escolar s'actualitzen els continguts per tal d'adaptar-se als nous reptes que sorgeixen en este terreny en contÃnua transformació.
El personal que imparteix els tallers ofereix recomanacions a l'alumnat sobre l'ús de xarxes socials, indicacions concretes per a mantenir la privadesa, consells pel que fa a les fotos que es pugen a la xarxa i les seues conseqüències, afecció de les addiccions al rendiment escolar i la importà ncia d'una correcta higiene del somni, entre unes altres.