Cinema Jove inicia la Trobada Audiovisual de Joves
Cinema Jove, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, inicia una de les seccions més distintives i que va donar origen al festival, la Trobada Audiovisual de Joves. La secció està dirigida a joves estudiants menors de 24 anys, residents a Espanya i que pertanyen a centres educatius, associacions juvenils o tallers d’imatge. Així ho va confirmar el director del festival, Carlos Madrid: “Cinema Jove renova el seu suport a la secció fundacional del Festival, ja que a més de ser el nostre fonament, és una manera de reforçar la formació dels més joves en l’àmbit audiovisual i cinematogràfic”.
Aquest és, juntament amb les seccions de Llargmetratges, Curtmetratges i Websèries, un dels blocs centrals de la competició del Festival, i es desenvoluparà durant tres jornades al Col·legi Major Rector Peset.
‘Beats and Frames 2’
Cinema Jove manté, per segon any, l’aposta per la secció ‘Beats and Frames’. En aquesta ocasió amb una eclèctica dupla de llargmetratges que tracta el gènere musical des d’altres perspectives. Dues pel·lícules que es projectaran els dies 26 i 27 de juny a Radio City.
La primera d’aquestes, el ‘thriller’ polític ‘El Reino’, la banda sonora electrònica del qual es va alçar amb el Goya 2019. El seu compositor, Olivier Arson, realitzarà una classe magistral prèvia a la projecció per a contar els secrets de la composició d’una banda sonora i la particularitat de dotar un ‘thriller’ de música electrònica.
El dijous 27 es projectarà ‘Irvine Welsh’s Ectasy’, basada en el relat de l’autor de ‘Trainspotting’, la qual se submergeix en els clubs d’Edimburg i Amsterdam, i l’argument dels quals ens endinsa en les pistes de ball on sonen Primal Scream, Orbital o Paul Oakenfold.
Seccions oficials
Les seccions oficials continuen les projeccions de llargs i curts. En la filmoteca es podran veure els llargmetratges ‘The Dive’ (Yona Rozenkier, 2018), ‘Los miembros de la familia’ (2019) presentada pel seu director, Mateo Bendesky i ‘A First Farewell’ (2018) presentada per la seua directora, Lina Wang.
En la mateixa sala, a les 18 hores, es veuran dos curts emmarcats en Projeccions Especials: ‘Absència’ i ‘In-Finity’, presentats pels seus directors, Ramón Moreno i Senina Moreno, i Noé Aguilera.
Al teatre Rialto es projectaran dos nous programes de la Secció Oficial de Curtmetratges: el Programa 1, amb ‘Russa’, ‘Lo espeso’, ‘Shadow boxing’, ‘Suc de síndria’ i el valencià ‘Snorkel’ (Borja Soler, 2019), el projecte del qual va ser presentat a Curt Creixent la passada edició i s’ha vist materialitzat enguany en la Secció Oficial. I el Programa 4 amb ‘You see the moon’, ‘La casa de Julio Iglesias’, ‘Benidorm 2017’, el curt francès d’animació ‘L’heure de l’ours’ que enguany ha competit a Cannes i ‘Lo siento, mi amor’, dirigit per l’actor Eduardo Casanova.
A més es projectarà el palmarés de 2018 de ‘Prime the Animation’, organitzat per la Universitat Politècnica de València, l’únic festival internacional d’animació d’Espanya dirigit a estudiants, joves creadors i professionals emergents en el qual participen les millors escoles i joves talents de tot el món. La projecció el componen ‘Patchwork’, ‘Love me, fear me’, ‘The Stained Club’ i ‘Sounds good’.
A la sala 7 de l’edifici Rialto continuen les jornades de ‘Curt Creixent- Trobades del Curtmetratge’ així com el cicle ‘Els déus de l’anime’ amb dos nous títols: ‘El Recuerdo de Marnie’ (Hiromasa Yonebayashi, 2016) i ‘Belladonna of Sadness’ (Eiichi Yamamoto, 1973), una peça artística dels setanta restaurada en 2016.
Al Centre del Carme prossegueix el cicle ‘Els Joves Coen’ amb ‘Barton Fink’, una pel·lícula inspirada en el bloqueig creatiu que els Coen van patir rodant ‘Mort entre les flors’. Aquell desbloqueig els va procurar la Palma d’Or a Cannes 1991, així com els premis al millor actor, John Turturro, i director.
A l’Institut Francés de València, dos nous títols de ‘Youth and the wall’. El primer, ‘The Invisible Frame’ (Cynthia Beatt, 2009), un camí poètic a través de paisatges variats al llarg de l’antic mur de Berlín. “Una curiositat –segons Carlos Madrid– que recull l’esperit del documental experimental ‘Cycling the Frame’, protagonitzat també per Tilda Swinton, en el qual aquesta recorria el mur al complet des del costat occidental. En ‘The Invisible Frame’, vint anys després, recorre els mateixos llocs, però aquesta vegada a banda i banda del mur”. El segon, ‘El silencio tras el disparo’ (Volker Schlöndorff, 2000), que narra la vida de Rita Vogt, una terrorista alemanya que abandona la revolució i s’estableix a Alemanya Oriental amb una nova identitat, i on viu amb el temor constant de perdre la seua tapadora.
Les entrades es poden comprar en la taquilla. Més informació en ‘https://www.cinemajove.com/va/entrades/’.