VALENCIA | EDUCACIÓ

El cicle de conferències d’UNISOCIETAT continua al febrer

ELPERIODIC.COM - 06/02/2019

Un total de 12 professors de la Universitat de València impartiran xarrades a Cullera, Benetússer, Bétera, Alzira, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Ontinyent i Gandia al llarg del mes de febrer. Aquesta activitat complementària del curs acadèmic d'UNISOCIETAT és d'accés lliure i gratuït per a la resta de veïnes i veïns interessats de la localitat i el seu entorn.

El cicle de conferències UNISOCIETAT, primavera 2019 ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb la col·laboració dels ajuntaments dels 12 municipis on està instaurat el programa UNISOCIETAT i la col·laboració econòmica de Caixa Popular (en 10 seus), de Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida) i del Santander (en Unimajors Gandia). La finalitat d'aquestes xarrades multidisciplinàries és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT, que compta amb el suport de la Diputació de València i aglutina més de 1.700 estudiants matriculats durant el curs 2018-2019.

La primera conferència del mes de febrer se celebra el dimecres dia 6 a l'Ajuntament de Benetússer. Mónica Bolufer (Departament d'Història Moderna i Contemporània) analitzarà el paper de les dones durant la Il·lustració a Europa i Amèrica.

El 12 de febrer, l'Auditori Municipal de Cullera acollirà la xarrada Literatura i poetes, a càrrec de Jesús Peris (Filologia Espanyola). L'endemà, 13 de febrer, el catedràtic de Filologia Espanyola Antonio Briz oferirà la conferència Saber parlar al Castell de Bétera.

El cicle continuarà el 14 de febrer en les seus de Riba-roja de Túria i Ontinyent. Amparo Oliver (Metodologia de les Ciències del Comportament) abordarà la temàtica de l'envelliment saludable en el Saló d'Actes del Centre Social de Riba-roja. I en el Centre Cultural de Caixa Ontinyent, la professora Isabel Rodríguez (Psicologia Social) tractarà la disjuntiva de l'estrès com a enemic o aliat.

El 19 de febrer, en el Centre de Formació de Persones Adultes 'Enric Valor' d'Alzira, el professor Raúl Espert (Psicobiologia) impartirà la conferència Neuromodulació TDCS: dopatge cerebral i electricitat. Eixe mateix dia, al Camp del Túria, concretament en la seu d'UNISOCIETAT de l'Eliana, la professora Esperanza Navarro (Psicologia Evolutiva i de l'Educació) parlarà sobre el concepte de la síndrome de fragilitat i com podem retardar l'envelliment.

El professor Gabriel Terol (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació) centrarà la seua intervenció, el dia 20 a l'Ajuntament de Quart de Poblet, en la singular relació entre Occident i Orient.

El dia 21 de febrer el cicle de conferències d'UNISOCIETAT arriba a tres seus: Massamagrell, Paterna i Requena. El professor José Cantó (Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials) impartirà la conferencia Horòscops, astrologia i altres mentides: el perill de les pseudociències. El Centre Social de Campament de Paterna acollirà la xarrada de Rafael Currás (Comercialització i Investigació de Mercats) sobre el consum responsable. A Requena, concretament en l'Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves, el professor Francisco Javier Jiménez (Dret Administratiu i Dret Processal) compartirà amb els assistents la seua xarrada titulada És possible una resposta al terrorisme internacional amb respecte als drets humans?

Finalment, el Centre Internacional de Gandia rebrà a professora Paula Jardón (Didàctica i Organització Escolar) que impartirà la conferència Moros en la costa. Temps de pirateria al Mediterrani.