VALENCIA | CULTURA I ESPECTACLES

El Centre Cultural La Nau reuneix 33 universitats espanyoles per impulsar el currículum complementari

ELPERIODIC.COM - 22/05/2019

El Centre Cultural La Nau acollirà dimecres 22 i dijous 23 de maig, les Jornades Sectorials-Currículum Complementari, organitzades per  la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València per impulsar el currículum complementari: una formació al marge del pla d’estudis reglat que permetria a cada estudiant universitari adquirir un valor afegit i diferencial per al seu currículum. Les conclusions de les jornades s’elevaran a la CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles).

En les jornades participen 33 universitats de l’estat, representades por 23 vicerectors de Cultura i Extensió Universitària, així com per tècnics culturals d’aquestes universitats. Ara com ara totes les universitats promouen activitats complementàries a la formació curricular, bé siguen culturals, esportives, de voluntariat… que no tenen un reconeixement. La jornada que se celebra pretén estudiar l’estatut d’aquestes pràctiques i donar-hi visibilitat.

Antonio Ariño Villaroya, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, serà l’encarregat d’inaugurar les jornades amb la conferència ‘Ciutadania cultural i currículum complementari a la universitat’ (10.15 hores). A continuació intervindran Mercedes Elizalde, delegada de la rectora per a estudiants de la Universitat de València i de Laura Guzmán, tècnica superior d’informació (Sedi) de la mateixa institució.

Des de les 12.15 hores i fins a les 18 hores, las 33 universitats presentaran una selecció d’activitats complementàries que fan amb el seu alumnat, entre les quals es troben activitats culturals, esportives, de voluntariat, artístiques, musicals i escèniques, que afavoreixen la formació integral d’aquest alumnat. José Luis Cueto, vicerector d’Alumnat, Cultura i Esport de la Universitat Politècnica de València, i Víctor Jesús Medina, vicerector d’Extensió Universitària de la Universitat de Granada, dirigiran el debat.

El dijous 23, a les 9 hores, els encarregats d’inaugurar la segona i última jornada seran Antonio Javier González, comissionat del Segundo Plan Estratégico de la Universitat de Cadis, i Salvador Catalán, director del Servicio de Actividades Culturales de la Universitat de Cadis, amb la presentació ‘L’experiència de treball en xarxa de l’Observatori Cultural del Proyecto Atalaya’.  Tot seguit, a les 9.30 hores, Adela Valero, vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, coordinarà la conferència ‘Formes de coneixement i reconeixement de les activitats que realitzen les diferents universitats’.

A les 11.30 hores se celebrarà una dinàmica de grups per a l’estudi de coordinació entre universitats del territori nacional. Posteriorment, a les 12.30 hores, es farà la posada en comú i se n’analitzaran les conclusions. Paral·lelament i, com a clausura de les jornades, a les 13.00 hores, els actes finalitzaran amb una reunió dels vicerectors coordinadors.