VALENCIA | CULTURA I ESPECTACLES

El CCCC reivindica la protecció de l’horta a través del taller ‘Ping Pong Horta’

ELPERIODIC.COM - 04/11/2021

Es tracta d’un dels tallers didàctics que València Capital Mundial del Disseny 2022 desenvolupa al Centre del Carme

Cinquanta persones dissenyaran i crearan una raqueta de ping-pong amb l’agricultura valenciana com a protagonista

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) unirà disseny, participació ciutadana i protecció de l’horta valenciana a través d’un nou taller de València Capital Mundial del Disseny 2022 (WDCV): ‘Ping Pong Horta’.

La cita serà aquest dissabte 6 de novembre de 11.00 a 12.00 hores al Claustre Gòtic, on 50 persones participaran en un taller visual i lúdic amb el qual podran construir una raqueta de ping-pong formada per fragments de l’horta valenciana, com ara camps de cereals, moreres, tarongers o verdura de temporada. El taller està dissenyat pels arquitectes Javier Molinero i Bernat Ivars es dirigeix a tots els públics.

Per a José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i del CCCC, “el Centre del Carme reforça així la seua crida a protegir el medi ambient i especialment l’horta, una senya d’identitat dels valencians i les valencianes”.

En aquest sentit, l’arquitecte i director de projectes de WDCV, Miguel Arraiz, explica que “a través de peces i vinils de colors, el públic dissenyarà una raqueta que, en definitiva, ens recorda que hem de protegir l’horta i deixar de passar-nos la pilota dels uns als altres, com en el ping-pong”.

Arraiz ha agraït la col·laboració del CCCC com a espai principal de les activitats de València Capital Mundial del Disseny 2022 i ha destacat la bona acollida d’aquests tallers didàctics. Al maig es va celebrar el taller ‘Un acostament al taulell valencià’ i entre setembre i octubre s’ha desenvolupat ‘Un acostament al mosaic de Nolla’, “ambdós amb les inscripcions exhaurides en poques hores”.

La col·laboració del CCCC amb la WDCV continua en els pròxims mesos amb el taller ‘Bloubu’ per a xiquets i xiquetes amb necessitats especials, que es desenvoluparà al gener; ‘Machineries’, de la mà de l’estudi gràfic Milimbo, entre març i abril; i amb ‘La inclusiva’, que se celebra al juny per a conéixer altres maneres de comunicar-se.