El ‘Cant espiritual’ de Carles Dénia conclou la participació valenciana en el Festival d’Almagro
Diumenge 26 de juliol, Carles Dénia posa el punt final al Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Almagro amb el ‘Cant espiritual’ d’Ausiàs March
L’Institut Valencià de Cultura presenta el ‘Cant Espiritual’ de Carles Dénia el diumenge 26 de juliol a les 22.45 hores, com a últim espectacle valencià dins de la programació de la 43a edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Almagro.
El ‘Cant Espiritual’, el poema més important d’Ausiàs March (1400-1459), és una oració delirant, bigarrada, complexa, plena de passió i sinceritat, en què el poeta mostra obertament les seues febleses. Carles Dénia ha portat els versos de March al segle XXI amb tocs de jazz, flamenc, cant valencià, música mediterrània i molt de ritme.
Com a novetat, per primera vegada en la història del Festival d’Almagro, enguany hi ha hagut una comunitat autònoma convidada: la Comunitat Valenciana, que ha portat una mostra teatral i musical amb el millor del Segle d’Or valencià. El primer cap de setmana de festival es va inaugurar el programa ‘Año València’ amb dues de les propostes de l’Institut Valencià de Cultura: ‘Tirant’, de Joanot Martorell, adaptat per Paula Llorens sota la direcció d’Eva Zapico, i el 19 de juliol es va poder gaudir del Cor de la Generalitat Valenciana i Harmonia del Parnàs en ‘Quien amores tiene’, sota la direcció de Marián Rosa Montagut, dos espectacles que van aconseguir un èxit absolut de públic i crítica.
La resta del programa de la proposta ‘Año València’ ha oferit dos muntatges teatrals: ‘L’Espill’, de Jaume Roig, adaptat per Anna Marí sota la direcció de Pep Sanchis, i ‘El increíble asesinato de Ausiàs March’, de Daniel Torno i Anna Marí, sota la direcció de Marí. A més, la companyia valenciana Tramant Teatre participa en el 9é Certamen Barroc Infantil amb l’obra ‘Las cartas del Quijote’, que forma part del nou format de programació en línia que tindrà enguany el festival.
També ha estat present dins de l’aportació valenciana el pintor Joaquim Sorolla. La seua pintura de María Guerrero, cedida pel Museu del Prado, és la imatge d’aquesta 43a edició del festival, sota el lema ‘De mil gustos de amor, el alma llena’, vers de María de Zayas.