VALENCIA | MEDI AMBIENT

El campus de Tarongers ja té un nou parc obert a tota la ciutadania

ELPERIODIC.COM - 15/11/2021

La col·laboració entre l'Ajuntament i la Universitat de València permet l'obertura del Jardí de la Carrasca-Campus dels Tarongers

Ja està obert al públic el nou parc situat entre els carrers Serpis i Albalat dels Tarongers, a l'interior del Campus de Tarongers. Es tracta d'un espai de titularitat municipal, situat dins del campus universitari, que gràcies al conveni subscrit entre l'Ajuntament i la Universitat de València, s’ha condicionat i s’ha fet accessible al veïnat, que podrà fer ús d'ell els 365 dies de l'any, en l'horari genèric establit per a l'obertura i tancament de parcs per part del Servei Jardineria Sostenible. El vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha agraït a la Universitat la seua col·laboració: “hem fet un treball de coordinació molt important, i vull posar en valor la bona relació, sincera i col·laborativa entre l’Ajuntament i la Universitat, que ha permés donar solució a un espai bloquejat des de fa anys”

El Campus de Tarongers estrena jardí, un nou espai sostenible, renaturalitzat i accessible per a la ciutadania gràcies al conveni signat entre ambdues administracions. El Servici de Jardineria Sostenible i la Unitat Tècnica de la Universitat han col·laborat tant en la redacció del nou projecte tècnic com en les actuacions posteriors de condicionament i transformació de l'espai en un jardí urbà amb tota mena d'equipaments, tot i que l’obra de condicionament ha anat a càrrec de la Universitat de València.

El nou jardí de la Carrasca-Campus dels Tarongers compta amb una superfície total de 23.000 m², disposa de dues àrees de joc infantil amb elements inclusius, una superfície total de 600 m², àrea de pícnic, àrea esportiva "workout", elements biosaludables i àrea de socialització de gossos. També compta amb zones de passeig i estàncies sota pèrgoles semi-ombrejades.

El vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que "tant el disseny del parc com la gestió, han sigut pensats seguint criteris de sostenibilitat, de fet com a novetat important, cal destacar que el nou jardí incorpora un sistema de drenatge urbà sostenible, que aconseguirà aprofitar tota l'aigua de pluja per al jardí". A més a més, està previst que el jardí siga mantingut i conservat en el futur per alguna empresa d'integració social o centre especial d’ocupació, una de les novetats del nou contracte de jardineria que es troba en licitació.

El vicerector d'Economia i Infraestructures de la Universitat, Justo Herrera ha explicat que el nou jardí de la Carrasca-Campus dels Tarongers, «és un salt important per a la humanització del campus dels Tarongers». «L'espai s'ha convertit en un espai rellevant per al nostre alumnat, ja que és molt important disposar d'espais saludables i de gaudi dins de la nostra trama urbana», ha assenyalat. El vicerector ha ressaltat «la sintonia» entre l'Ajuntament de València i la Universitat, que està passant una de les seues millors etapes en anys, i junts estan eixint projectes que encaixen en l'objectiu de millorar la vida de les persones.

Les zones de joc estan dividides per edats, la destinada als més xicotets té un gran arener, per a l'ús per part dels menors de manera segura, divertida i didàctica. L'espai públic es completa amb una instal·lació esportiva municipal, d'accés igualment lliure, recentment remodelada, amb pistes de bàsquet i futbol sala.

La vegetació del jardí es caracteritza pel seu caràcter marcadament mediterrani, existint alineacions d'arbratge de diferents espècies (Celtis, Jacarandes, Cercis, Pinus, etc..), i arbustives (Pistacia, Rosarers, Gesmilers, Romers, Durillas, Espígol, etc..), així com 'espècies adaptades a les nostres condicions mediambientals.

El vicealcalde ha volgut manifestar la seua satisfacció per la fluïda i fructífera relació amb la Universitat de València, que se substancia en projectes com el d’este jardí o també per exemple, en el conveni per al futur jardí de Trini Simó al solar de Jesuïtes.

MÉS FOTOS