Castellano

Cambra València destaca l'impacte positiu dels acords comercials de la UE per a les empreses valencianes

Cambra València destaca l'impacte positiu dels acords comercials de la UE per a les empreses valencianes

    El president de Cambra València, José Vicente Morata, ha defensat l'impacte positiu dels acords comercials de la UE en les empreses valencianes i la importància de la indústria local valenciana en el seminari web celebrat hui sobre la futura política comercial de la UE. En el seminari ha intervingut el President de la Generalitat Ximo Puig, al costat del director adjunt de la representació de la Comissió Europea a Espanya, jochen Müller; el conseller econòmic i comercial de la representació d'Espanya davant la UE, José Antonio Zamora i l'eurodiputada i membre de la Comissió de Comerç Internacional del Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez Piñero.

    L'acte, conduït pel secretari autonòmic per a la Unió Europea, Joan Calabuig Rull, i per la directora general de relacions amb la UE, Daría Terrádez, ha posat de manifest que el comerç exterior és un factor clau en l'economia valenciana.

    “Si ens fixem en els últims acords comercials signats per la UE –ha afirmat Morata- veurem com han impactat positivament en el nostre comerç exterior: des que va entrar en vigor l'acord amb el Canadà, denominat ZETA, al setembre de 2017, les exportacions de la Comunitat València al Canadà s'han triplicat en dos anys. Els sectors amb un major dinamisme de vendes han sigut agroalimentari, automòbil, plàstic, calçat i tèxtil llar.

    D'altra banda, l'acord amb el Japó, que va entrar en vigor l'1 de febrer de 2019, s'ha traduït en un notable increment de les exportacions valencianes a aquest país, un 40 per cent en 2019, sent els sectors agroalimentari, maquinària, productes químics i tèxtil – confecció, els més beneficiats de la reducció d'aranzels i quotes d'importació”, ha afirmat el president de la Cambra, qui ha minimitzat la incidència de les la incidència en les exportacions de la Comunitat Valenciana dels aranzels imposats en USA als productes europeus després del contenciós Airbus-Boing, que ha provocat un nou front comercial contra la Unió Europea.

    Les crisis del Covid 19 i la necessitat de posar les bases per a la recuperació ha portat a la Comissió Europea a revisar la seua política comercial, mitjançant un consulta pública per a comprovar com pot contribuir les relacions comercials a la construcció d'una UE més forta.

    “En Cambra València ens coordinem amb Cambra Espanya i la Comissió Europea traslladant a les empreses valencianes les consultes públiques que posa en marxa periòdicament la Comissió Europea, inclosa l'actual sobre el futur de la política comercial europea. Es tracta de recopilar l'opinió d'empreses, a l'efecte de poder elaborar una possible posició consolidada de les Cambres de Comerç. D'altra banda, estem coordinant els nostres serveis de comerç exterior amb ICEX i IVACE internacional, tant en activitats de promoció i formació com a través de la diplomàcia econòmica”, ha conclòs José Vicente Morata en la seua intervenció.

    Pujar