La bretxa de gènere es fa més evident en els contractes estables i en la nòmina
Segons l' "Informe de l'estudi d'inserció laboral dels graduats i graduades de la UV" d'UVocupació corresponent a la quarta i cinquena promoció 2020, les diferències més notables entre homes i dones es perceben en els referents als indicadors del percentatge d'egressats i egressades amb contracte estable i en la quantia del sou percebut.
Les àrees de Ciències Socials i Jurídiques i Enginyeries són les que presenten una major diferència quant a la situació laboral d'un contracte estable. En el cas dels graus d'Enginyeria és quan més palesa es fa la desigualtat amb 16,2 punts de diferència entre sexes, just l'àrea que presenta el percentatge més alt de graduats amb contracte estable.
Respecte al salari, la bretxa salarial de gènere és d'un 6,9% en el còmput de tots els graus. No obstant això, la diferència augmenta a un 9,4% entre els graduats de Ciències Socials i Jurídiques i augmenta fins al 19% (1.636⯀ els homes i 1.316⯀ les dones) en l'àrea d'Enginyeries una vegada finalitzat el Màster.
Per contra, les àrees d'Arts i Humanitats i de Ciències presenten una major igualtat entre homes i dones referent a la inserció laboral. En Ciències, les diferències són les menors amb un 1,7% en el salari entre els graduats i un 2,1% una vegada finalitzat el Màster.
Respecte a Arts i Humanitats, la situació canvia i són les dones les que més aconsegueixen un major percentatge de contractes estables, especialment després de l'obtenció d'un Màster, amb una diferència de quasi cinc punts.
Les desigualtats entre homes i dones en el món laboral continuen en altres àmbits com els llocs de tècnics i tècniques amb persones a càrrec, amb una bretxa del 5,4% en el general dels graus. De nou, són els graus relacionats amb les Enginyeries les que marquen les majors diferències amb un percentatge de 13,5%.
D'altra banda, la diferència en la proporció de graduats i graduades per compte propi és d'1,7%, encara que puja fins al 4,4% en l'àmbit de les Ciències Socials i Jurídiques i és a favor de les dones en les Enginyeries, ja que són el 2,2% de les graduades les que treballen per compte propi enfront del 0% en el cas dels homes.
Finalment, la bretxa de gènere es fa també palesa en l'indicador de jornada completa amb un 7% entre les ocupacions ocupades per homes i dones. Enginyeria i Ciències Socials i Jurídiques són les àrees que més diferència mostren amb un 7,3% i un 7,2% respectivament.