Les Biblioteques Municipals de València donen més de 500 llibres al Centre Penitenciari de Picassent
Esta iniciativa de la Regidoria d'Acció Cultural beneficiarà una població reclusa de prop de 2.000 persones
Les Biblioteques Municipals de València han preparat un extens lot de llibres que té com a destinació el Centre Penitenciari de Picassent. Es tracta de més de 500 llibres de narrativa, assaig i poesia destinats als aproximadament 2.000 interns i internes. La donació es farà a través del Centre Públic de Formació de Persones Adultes Presentació Sáez de Picassent, que s'encarregarà de distribuir les noves lectures.
Entre el material donat es troben exemplars de literatura infantil i juvenil, que contribuiran en el procés d'alfabetització de neolectors i no-castellanoparlants que segueix l'equip pedagògic del centre penitenciari. «La lectura i l'escriptura compleixen, d'esta manera, una funció educativa i cultural essencial al facilitar la reinserció i rehabilitació social d'este col·lectiu», ha afirmat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez. «La cultura –ha afegit- és sempre un bé de primera necessitat, i mitjançant esta iniciativa, pretenem estimular el gust per la lectura entre tots els públics, ja que aquesta genera grans beneficis».
A més, la regidora ha explicat que esta iniciativa té també com a objectiu «generar eines culturals per a la integració de les persones, la reinserció i la participació com a societat. Uns elements de cultura inclusiva que des de la Regidoria d'Acció Cultural volem connectar a través de les biblioteques i els teatres municipals», ha subratllat.
Els centres penitenciaris ofereixen a les persones que no posseeixen els estudis mínims obligatoris la possibilitat de formar-se o seguir amb els seus estudis. La regidora Ibáñez ha conclòs la seua explicació parafrasejant l'escriptora i activista social mexicana Elena Poniatowska: «Si bé és cert que un llibre no canviarà la realitat de la població reclusa, a la llarga resulta inavaluable com a part d'un canvi social, insensible d'un dia a un altre, però sensiblement evident d'una dècada a l'altra».