VALENCIA | CIÈNCIA I TECNOLOGIA

La Beneficència acull una nova edició de l'esdeveniment de videojocs i animació més important d'Espanya

ELPERIODIC.COM - 20/09/2023

El centre de la Diputació de València és una de les seus del Weird Market, el qual celebra la seua 15a edició del 26 de setembre a l'1 d'octubre

El Weird Market, el mercat professional més important d'animació, videojocs i new media que se celebra a Espanya i un dels més importants a nivell europeu, torna a València per a celebrar la seua 15a edició, i novament el Centre Cultural-La Beneficència, propietat de la Diputació de València, serà una de les tres seus de l'esdeveniment. Els altres dos emplaçaments on també es desenvoluparan activitats entre el 26 de setembre i l'1 d'octubre són l'IVAM, i la Filmoteca Valenciana. Es tracta del segon any consecutiu en el qual el Weird Market aterra a València, amb el que la capital i la província es consoliden com a territori de referència en l'àmbit de la innovació i el desenvolupament digital.

Durant la presentació del Weird Market, que ha tingut lloc este dimecres en l'edifici Rialto de València, el diputat d'Innovació de la corporació provincial, Juan Ramón Adsuara, ha assenyalat que “donant suport a este esdeveniment, la Diputació el que pretén és atraure talent a València, i que eixe talent es quede a la nostra província per a, en definitiva, fer de València un referent en el món digital”.

Cal destacar que, després de l'edició del passat any, més del 40% dels joves que van participar van ser cridats per les empreses del sector per a realitzar una segona entrevista de treball. “Això demostra que és necessari apostar per la innovació i per espais com este que ajuden a crear llocs de treball entre els joves”, ha afegit el diputat *Adsuara.

Una de les activitats més atractives d'esta edició és la que tindrà lloc al pati de La Beneficència el dijous 28 de setembre. Es tracta d'una jornada de recruitmen (captació de potencials treballadors) en la qual dotze empreses capdavanteres del sector buscaran perfils professionals per a completar els seus equips de treball. Així, durant tot el matí les empreses 3 Doubles, Admirable Films, Alba Sotorra, Aupa Studio, Blu Studio,  Hampa Studio, The Glow Animation Studio, Illusorium, El Ranchito, Studio Kimchi, TV ON Producciones i Wise Blue Studios realitzaran més de 500 entrevistes de treball amb la finalitat de contractar els millors candidats que es presenten.

El Centre Cultural-La Beneficència també acollirà les conferències i presentació de projectes entre el divendres 29 i el dissabte 30 de setembre. Dues jornades intensives on noms de pes en la indústria es donaran cita per a conéixer detalls i novetats. Dins d'estes dues jornades tindrà lloc, entre altres conferències, l'anunci de projectes seleccionats en MIANIMA 2023/2024, la ponència sobre Studio Seufz, els pros i contres de ser un estudi híbrid, la taula redona sobre Coproduccions d'animació entre Comunitats Autònomes amb la participació d'RTVE, TV3 i À Punt, i el panell Desenvolupant una IP de videojocs a nivell empresarial.

Un altre dels eixos vertebrals de Weird Market és el networking, ja que l'esdeveniment suposa també el punt de trobada anual del sector, on més de 300 professionals acudixen a la cita per a donar-se a conéixer, trobar futurs aliats i rebre les últimes novetats del sector. Amb l'acreditació tots els professionals compten amb una app especial on consultar quins professionals assistixen i poder organitzar reunions potenciant així les connexions professionals. A més, la programació comptarà amb un espai per a reunions B2B programades entre empreses d'animació i de videojocs.

Showroom i WFest

Una de les novetats d'esta edició és el showroom de videojocs i animació. Durant els dies 29 i 30 de setembre en l'IVAM (Institut Valencià d'Art Modern) tant el públic professional com el general podran provar experiències innovadores i videojocs que encara no han eixit al mercat.

Paral·lelament, la Filmoteca Valenciana acollirà els dies 26 i 28 de setembre les projeccions dels curtmetratges del festival WFest. La presentació dels curtmetratges nacionals a competició serà el dijous 28, mentre que el palmarés es projectarà el diumenge 1 d'octubre. El jurat del WFest està compost per quatre noms d'altura que arribaran a València per a decidir els treballs guanyadors en cadascuna de les seues categories: Aneta Ozorek, directora artística de Kaboom Animation Festival; Stefan Michel, productor de Studio Seufz; Louis-Guillaume Loy, responsable del departament de distribució de Sacrebleu Productions; i Rocío Álvarez, il·lustradora i directora d'animació.

El WFest ha seleccionat en este 2023 un total de 10 treballs en el seu concurs nacional, mentre que el concurs internacional estarà compost de 28 curtmetratges arribats de cinematografies tan diverses com Hongria, els Estats Units, el Regne Unit, Itàlia, Suïssa, Colòmbia, l'Equador, Portugal, Israel, el Japó o Corea del Sud, entre altres.

Finalment, Weird Market ha seleccionat un total de 170 projectes per al seu catàleg oficial, en el qual s'inclouen 19 llargmetratges, 43 curts, 18 sèries, 37 videojocs, 24 webseries, 6 projectes transmèdia, 9 còmics i 14 jocs de taula, mostrant una vegada més el potencial, diversitat i pluralitat d'este sector a nivell mundial. Una col·lecció de títols dels quals 28 es presentaran durant la celebració de la cita, en diverses sessions especials on es donaran a conéixer detalls, novetats i avanços de la mà dels seus propis autors.

A més del patrocini principal de la Diputació de València, el Weird Market compta també amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de València, el Ministeri de Cultura i Esport, i AVEPA (Associació Valenciana d'Empreses Productores d'Animació), entre altres entitats públiques i privades.

MÉS FOTOS