VALENCIA | CULTURA I ESPECTACLES

La Banda Primitiva de Llíria distingeix la Universitat de València per la seua labor musical

ELPERIODIC.COM - 07/04/2022

L’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria ha atorgat a la Universitat de València la distinció Pare Antoni per “la seua labor a favor de la música, i especialment el seu treball, dedicació i esforç a favor de la música valenciana”. La Banda Primitiva de Llíria, coneguda també com El Clarín, és la banda de música civil més antiga d’Espanya. Va ser fundada el 1819 pel franciscà Antonio Albarracín, pare Antonio, com a grup de música de vent.

La Junta Directiva de la societat va aprovar la concessió d’aquestes distincions en la sessió ordinària del passat 17 de novembre. Aquest guardó premia personalitats i institucions en reconeixement de la seua labor a favor de la difusió de la cultura i, especialment, la música. El guardó va ser recollit per la vicerectora de Cultura i Societat, Ester Alba, que va expressar el seu agraïment per aquesta distinció, dissabte passat, dia 2 d’abril, en el marc d’un concert i una cerimònia en la qual també es va atorgar un premi  al crític Justo Romero, a Marga Landete i al clariner José Alamá.

La Banda Primitiva de Llíria ha distingit la Universitat de València per ser “una de les entitats de referència per a la proliferació, la investigació i la difusió del ric patrimoni musical de la Comunitat Valenciana”.

La Universitat de València compta amb una Aula de Música (Vicerectorat de Cultura) que organitza, al llarg del curs, una sèrie d’activitats que canalitzen aquesta projecció de cultura musical. Es realitzen més de 40 concerts de música de cambra (instrumental i vocal) als auditoris propis de la Universitat de València. A més de promoure les investigacions i recuperació de la música valenciana amb la publicació de diversos recopilatoris,  i la formació musical, juntament amb l’Àrea d’Activitats Musicals de la seua Fundació General i l’IVC, la Universitat organitza el festival musical de referència Serenates, amb més de 30 anys d’existència, que se celebra al Claustre de la Nau.

La Universitat és també un referent entre les universitats espanyoles per la qualitat i diversitat de formacions musicals que ha impulsat. D’entre les més de 80 universitats existents a Espanya, només quinze han creat una orquestra filharmònica. La Universitat de València compta amb una de les deganes, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV), fundada en 1995 per a donar resposta i cohesió a les diferents ofertes d’agrupacions instrumentals formades per estudiants. A més, la Universitat forma part de l’Orfeó Universitari de València, el cor universitari més antic d’Espanya, i ha impulsat altres formacions com l’Escola Coral La Nau, el Club Coral La Nau Gran i la Colla de Dolçaines i Percussió.

MÉS FOTOS