VALENCIA | SOCIETAT

Aquestes són les activitats que organitza la Ciutat de les Arts i les Ciències de València durant el cap de setmana

IÑAKI LÓPEZ - 05/03/2021

El cicle de planetari en directe ‘Les Nocturnes d'hivern’ de l'Hemisfèric finalitza aquest mes de març i només queden dues sessions, els pròxims 6 i 13

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València presenta una àmplia programació durant el cap de setmana adaptada a totes les normes vigents relatives a la pandèmia del Coronavirus.

Activitats diferents, de diversos àmbits i amb característiques realment particulars i que criden l'atenció de tots aquells que les gaudeixen.

Estan programades sessions especials de "La Ciència a Escena", "Química en acció" i "La ciència invisible" reuneixen les millors experiències de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "Roent".

S'ofereixen els dissabtes i diumenges per a un públic a partir de 8 anys ("Química en acció" a la sala 1) i "La ciència invisible", recomanada a partir dels 10 anys que es realitza a la sala 2.

Aquests són els horaris per al cap de setmana:

  • Sala 1: 11.30 i 16.00 hores
  • Sala 2: 13.00 i 17.15 hores

L'aforament màxim permés està marcat en 10 persones.

Els xiquets menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult qui també haurà d'adquirir l'entrada. El preu és de 3,5 euros per taller i per persona.

ÚLTIMES SESSIONS DE 'LES NOCTURNES D'HIVERN' EN L'HEMISFERIC

El cicle de planetari en directe ‘Les Nocturnes d'hivern’ de l'Hemisfèric finalitza aquest mes de març i només queden dues sessions: la del pròxim dissabte dia 6 i el dissabte 13 de març.

Ambdues seran a les 18 hores i les entrades estan disponibles en la web de la Ciutat de les Arts i les Ciències. L'aforament de l'Hemisfèric continua limitat i reduït per a garantir la distància entre els espectadors, d'acord amb les mesures de seguretat.

El planetari "Les Nocturnes d'hivern: música i astronomia” mostra a l'espectador com és el cel nocturn durant l'estació més freda. La narració en directe d'un planetarista explica alguns dels llocs més fascinants del cel hivernal: les nebuloses més brillants, en la constel·lació d'Orión, en Canis Major agrupacions estel·lars formades per centenars de components i en Ursa Major la majestuosa dansa còsmica que protagonitzen Mizar i Alcor.

En el planetari, es conten històries mitològiques, curiositats de l'astronomia com és el naixement, evolució i mort de les estreles o alguns dels planetes més estranys. Un autèntic viatge en el temps per a conéixer l'exoplaneta més antic i fins i tot sobrevolar mons de foc i gel.

EXPOSICIÓ PLAY CIÈNCIA I MÚSICA

Mostren les cordes vocals en acció, marquen el tempo d'una orquestra, componen i interpreten amb diferents instruments o toquen una arpa virtual.

Les ciències i les lletres no sols no estan enfrontades, sinó que formen part del corpus complet de la nostra cultura. L'exposició “Play. Ciència i música”, produïda pel Parc de les Ciències de Granada en col·laboració amb el Museu Interactiu de la Música de Màlaga (MIMMA), permet submergir-te en el món de la música des de perspectives tan variades com la història, l'antropologia, la ciència i l'educació.

Promocions

Presentant en taquilles o en el telèfon 96 197 46 86 la documentació que l'acredite, 50% de descompte en l'entrada del Museu de les Ciències per a estudiants i professors de centres d'ensenyament i escoles de música, incloent les no reglades; professionals del món de la música i membres de bandes de música. Fins al 30 de juny de 2021.

Play mostra una àmplia col·lecció històrica d'instruments musicals, espais amb experiències interactives entorn de processos creatius i cognitius de la música així com experiències multimèdia.

Una exposició plena de sorpreses: Quant talent i quanta tecnologia es necessita per a reproduir música amb una màquina mecànica?, música gravada en un corró de fusta...!, podem veure les ones? hi ha música en el buit?.

MÉS FOTOS