Aprovades reparacions en l'Emissari de Vera per evitar filtracions d'aigües residuals
Es tracta de dos importants canonades que desemboquen davant de la costa de València
El Ple de el Consell ha aprovat "d'urgència" la reparació de l'Emissari Submarí de Vera que desemboca davant de la costa de València i que expulsa el mar aigües pluvials i aigües de l'drenatge de l'Horta. Un emissari és un conducte mitjançant el qual es bomba l'aigua residual, després d'un tractament primari, per conduir-la a una certa distància de la costa.
En aquest cas, són dos importants canonades que desemboquen a un quilòmetre i mig de la costa i a una profunditat de quasi 15 metres. L'objectiu d'aquestes obres és restablir el correcte funcionament de l'Emissari Submarí de Vera pel que fa a la conducció i pal·liar així "la situació de perill generat, tant per al medi ambient i la salut pública, com per a la integritat de la infraestructura", expliquen des de la Generalitat.
Els treballs preliminars van començar el 23 de març de 2021 i el 14 de maig es va subscriure l'acta d'inici de les actuacions de reparació, un cop obtinguda la Resolució favorable de la Demarcació de Costes de l'Estat per l'execució d'obres en zona de domini públic maritimoterrestre.
Des de l'ajuntament de València expliquen que l'emissari de Vera "no transporta aigües residuals i només expulsa aigües pluvials i aigües procedents de les séquies de l'Horta amb el que, davant de qualsevol fissura, no comportaria un si mateix un risc mediambiental, però volem ser especialment curosos i prudents en els entorns naturals tan valuosos com les nostres platges ", diu la regidora de l'Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valia.
A més, el tram en el qual s'intervé es troba a un quilòmetre i mig de la costa i a una profunditat de quasi 15 metres, "amb la qual cosa tampoc comportaria cap contaminació de les aigües de les nostres platges, ja que a aquesta profunditat qualsevol tipus de bacteri que poguera transportar moriria".