VALENCIA | SOCIETAT

La Nau acull un debat sobre els desafiaments de la Unió Europea i les perspectives de futur

ELPERIODIC.COM - 22/03/2019

La catedràtica en Dret Internacional Públic de la Universitat d’Oviedo, Paz Andrés Sáenz de Santa María, impartirà el pròxim 25 de març la conferència ‘Els desafiaments de la Unió Europea’, emmarcada en el cicle ‘Les raons d’Europa’ de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives. La conferència tindrà lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau a les 19 hores. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

La Unió Europea (UE) travessa una etapa particularment complicada. A les incerteses i conseqüències del Brexit, s’uneixen els riscos de desintegració de l’estat de dret en alguns països membres. Al mateix temps, encara queda pendent consolidar la unió econòmica i monetària, reforçar la política exterior i de seguretat comuna i reformar la política en matèria d’asil i migració.

Amb les eleccions al Parlament Europeu el pròxim mes d’abril, que estaran seguides del nomenament d’una nova Comissió Europea, el context de deriva de la UE podria consolidar-se. En la conferència, Saénz de Santa María donarà resposta al conjunt d’aquests aspectes i apuntarà diferents perspectives de futur per al procés d’integració europeu.

Paz Andrés Sáenz Santa María és catedràtica de Dret Internacional Públic a la Universitat d’Oviedo. Les seues línies de recerca s’ocupen tant del dret internacional públic com del dret de la Unió Europea. Des de desembre 2005 és membre del Consell Científic del Real Instituto Elcano de Estudios Internacionales y Estratégicos, i ha dirigit la Revista Española de Derecho Internacional. En l’actualitat, és defensora universitària de la Universitat d’Oviedo des de març de 2017 i consellera del Consell de Govern del Banc d’Espanya des d’octubre de 2018.

L’Escola  Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència; Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institut Alfons el Magnànim; Escola Europea d’Humanitats  i Caixa Popular.