Accesscity desenvolupa una eina tecnològica que ajuda els municipis a avançar cap a l'accessibilitat universal
La startup ofereix un sistema de recollida i anàlisi de dades reals ‘in situ’ per a definir les millors solucions en funció de cada cas concret
Accesscity ha desenvolupat una eina de recollida i anàlisi de dades que facilita als municipis la implantació de l'accessibilitat universal en els entorns urbans, fomentant la creació d'espais confortables i assegurances per a totes les persones, amb i sense discapacitat. La startup, que participa en la cinquena edició dels programes d'acceleració de Col·lab, acceleradora pública de triple impacte del dentre d'innovació Las Naves, ha tancat acords i treballa ja amb diversos ajuntaments a Castilla La Mancha i la Comunitat Valenciana, i està en negociacions amb altres consistoris en totes dues regions.
"En Accesscity ens adaptem a les circumstàncies reals i al moment en el qual es troba cada municipi en matèria d'accessibilitat i oferim el nostre servei personalitzat a aquest. A més, ajudem els ajuntaments a tindre una visió molt més global en aquesta matèria, per a millorar la presa de decisions i aterrar solucions senzilles", explica Virginia Real, fundadora i CEO de Accesscity.
En aquesta línia, afig que "ens trobem, en moltes ocasions, amb una paràlisi per falta de recursos o de coneixement. L'important és anar fent passos que permeten avançar cap a l'objectiu final d'accessibilitat universal".
L'emprenedora subratlla l'impuls que ha experimentat el projecte després d'incorporar-se a la cinquena edició dels programes d'acceleració de Col·lab. "Ha suposat una sacsejada que ens ha fet reaccionar i pivotar la nostra estratègia comercial i d'empresa. En les primeres setmanes de mentorías, hem aconseguit incrementar les peticions del nostre servei molt per damunt del que estàvem realitzant fins hui. Les persones mentores de Col·lab posen tot el seu esforç a donar el millor i, a més, estem alineades en valors, per la qual cosa estem veritablement còmodes i segures que, gràcies a elles, farem coses molt grans", afirma la CEO de la startup.
A més, l'empresa vol ampliar la seua proposta amb línies de treball orientades a "la divulgació de l'accessibilitat, tant entre la ciutadania, com en els col·legis i als ajuntaments".
En els últims mesos, Accesscity ha participat compartint el seu projecte en esdeveniments com l'IV Congrés Internacional de Tecnologia i Turisme per a la Diversitat, organitzat per la Fundació ONCE, o la III Jornada del Congrés Sectorial de l'Accessibilitat Universal, del Consell Espanyol per a la Defensa de les Persones amb Discapacitat i Dependència. A més, s'ha unit a l'Associació Espanyola d'Especialistes en Accessibilitat Universal.
"Volem crear una societat més inclusiva, més accessible, una ciutat de tots i totes, per a tots i totes, i posar en les agendes polítiques l'accessibilitat com a eix transversal de totes i cadascuna de les dependències d'aquestes. Això passa, en primer lloc, per una major comprensió i sensibilització del concepte de 'accessibilitat universal', perquè trobem un desconeixement important. Hem de desvincular-lo de la discapacitat, perquè inclou al 100% de la població, independentment de les seues circumstàncies personals", subratlla l'empresària.
Missions València 2030
El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Recentment, s'ha llançat la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.