VALENCIA | CULTURA I ESPECTACLES

14.000 visualitzacions i una audiència mitjana de 450 espectadors simultanis, durant el Festival #FrenaLaCurva

ELPERIODIC.COM - 04/05/2020

El Festival #FrenaLaCurva va ser una celebració de la innovació oberta

Dissabte passat 2 de maig va tindre lloc el Festival #FrenaLaCurva organitzat per la plataforma ciutadana frenalacurva.net, en la qual participa Las Naves. Aquesta trobada virtual, de 12 hores de duració ininterrompuda, va ser concebuda com una celebració de la innovació oberta per a pensar i continuar actuant col·lectivament, mentre la societat transita des de la pandèmia cap a la recuperació de la normalitat.

L'emissió va aconseguir prop de 14.000 visualitzacions i va tindre una audiència mitjana de 450 espectadors simultanis. El vídeo complet està disponible en l'enllaç bit.ly/festivalflc i també pot consultar-se el fil de Twitter amb les intervencions de tot el programa.

El Festival #FrenaLaCurva festival.frenalacurva.net, conduït per Antonella Broglia, va ser inaugurat per la secretària d'Estat d'Afers exteriors i per a Iberoamèrica i el Carib, Cristina Gallach. Les diferents conferències que es van repartir durant tot el dia van comptar amb destacades figures nacionals i internacionals que van reflexionar sobre el COVID-19 i els seus efectes en la societat. Va haver-hi ocasió d'escoltar al politòleg Pablo Simón, a la filòsofa Marina Garcés, a la Ministra Digital de Taiwan, Audrey Tang o a la pensadora Saskia Sassen, entre altres.

A més de les xarrades, taules redones i tallers va haver-hi temps per a la música. El concert que va posar punt final al festival va ser a càrrec de Gilles Martin, coordinador del Sono·lab, el laboratori de noves eines de producció i creació musical del centre d'innovació Las Naves de l'Ajuntament de València.

El Festival #FrenaLaCurva és la culminació d'un procés que va arrancar el passat 12 de març per part d'un reduït grup de persones que desitjava aportar una mica d'utilitat per a viure durant el confinament. Des de llavors, en la plataforma de frenalacurva.net s'han anat sumant idees fins a configurar el que és hui dia:

  • Una guia d'innovació ciutadana contra la pandèmia que és el major repositori en espanyol amb 800 iniciatives;
  • Un mapa col·laboratiu que tenen ja més de 9.000 xinxetes d'oferta i sol·licitud d'ajuda;
  • Uns Laboratoris Distribuïts on durant 5 dies van participar 200 persones i van posar en marxa 14 projectes;
  • Una comunitat online digital de més de 1.000 persones entre els 20 nodes de Frena la Corba; amb rèpliques en 20 països: Portugal, el Brasil, l'Argentina, l'Uruguai, Paraguai, Xile, Bolívia, el Perú, l'Equador, Colòmbia, Veneçuela, Costa Rica, Guatemala, Hondures, El Salvador, Nicaragua Panamà, República Dominicana, Cuba i Mèxic.
  • El projecte ‘Desafíos Comunes’ amb més de 300 persones col·laborant en 10 projectes, seleccionats entre 140 candidatures de 15 països. Un dels triats, de la Càtedra de Transició Energètica Urbana UPV-LasNaves.
MÉS FOTOS