elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València serà la capital mundial de la Ruta de la Seda

València serà la capital mundial de la Ruta de la Seda
  • El 30 i 31 de març tindrà lloc la reunió anual de l'Organització Mundial del Turisme sobre el Programa de la Ruta de la Seda

  • Els 33 països integrants del programa coneixeran de prop per què és València un punt essencial en esta històrica Ruta de la Seda

MÉS FOTOS
València serà la capital mundial de la Ruta de la Seda  - (foto 2)

La Ruta de la Seda no acaba en la Venècia de Marco Polo sinó en la Llotja de la Seda de València. És la frase que arreplega la nova aposta turística de la Comunitat Valenciana per a enfortir un dels actius més importants de l'economia, cultura i història de la regió: la indústria sedera. Des de la Llotja de la Seda, els trages de fallera, de castellonera o d'alacantina fins a la gastronomia, tot porta quelcom d'una història tèxtil que va arribar fa centenars d'anys des d'Orient.

Amb la inclusió d'Espanya i de València dins de la Ruta de la Seda -de la que formen part 33 països de tot el món- es va aconseguir un gran avanç que es consolida ara amb la reunió anual del Grup de Treball de la Ruta de la Seda. 33 representants de tots els països d'este gran actiu turístic que es donaran cita a València el pròxim 30 i 31 de març: coneixeran València en primera persona i podran comprovar per què esta ciutat una part essencial de la Ruta de la Seda.

Este dimecres ha tingut lloc la presentació davant dels mitjans de comunicació d'esta trobada de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) . El secretari autonòmic de Turisme, Francés Colomer, ha destacat la importància d'un acte que és una "oportunidad" per a enfortir el posicionament de la Comunitat Valenciana.

En la Comunitat Valenciana hi ha més de mil recursos seders per explotar. "El nostre fi és construir un projecte turístic diferent basat no sols en la ruta sinó en tot el que l'envolta", ha explicat Colomer. Una diferenciació turística de què han pres nota des de l'Organització Mundial del Turisme: "Ací s'estan fent molts treballs innovadors", ha asseverat el cap del Programa de la Ruta de la Seda de l'Organització Mundial del Turisme, Allà Peressolova, en la presentació.

De fet una de les apostes de l'OMT és detectar el patrimoni que no es promociona i descobrir com fer-ho atractiu per al turisme: "Se vol posar en valor Europa perquè sempre se sol associar la Ruta de la Seda amb Àsia però va molt més enllà", ha explicat Peressolova.

I és que la Ruta de la Seda, en paraules del president de l'Agència Valenciana de Turisme, és un "projecto transnacional" que obri les portes de la Comunitat cap a Orient. També ha incidit en açò la primera tinent alcalde i regidora de turisme de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, en la presentació, qui ha posat com a exemple el turisme xinés que ve a València i els indicadors del qual han millorat en 2016.

De fet, en el cas del turisme xinés han augmentat un 33% les pernoctacions, un 10% els viatgers i un 18% l'estada mitjana durant l'any passat: "Açò no és casual, té una vinculació molt directa amb la incorporació de la ciutat en la Ruta de la Seda", ha assegurat l'edil de Turisme.

La 'Silk Road Task Vaig forçar Meeting 2017' ee una conferència que organitza l'OMT amb la col·laboració de la Generalitat, a través de l'Agència Valenciana del Turisme. Durant el 30 i 31 de març els 33 països integrants del Programa de la Ruta de la Seda discutiran a València com millorar l'enfocament d'este actiu turístic en un 2017 a més que ha sigut declarat a més any del turisme sostenible: "És la reunió principal de l'any on veurem els objectius complits del 2016 i el pla d'accions fins a 2018", ha conclòs el cap del Programa.

Pujar