València comptarà amb una zona d'oci i bany assistit per a persones discapacitades en el Cabanyal
Enguany el punt de també compta amb un equipament de bany assistit que consta de cadires amfíbies, crosses (caminadores), o jupetins salvavides
Aquest mateix matí el conveler de Platges, Contaminació Acústica i del Aire Giuseppe Grezzi ha acudit a la platja del Cabanyal amb motiu de la presentació de la presentació d'una zona d'oci i bany assistit a persones amb discapacitat. En l'acte també han participat Nieves Déu, presidenta de Creu Roja a València, i María José Ballestero, gerent de la fundació AXA, totes dues entitats col·laboradores juntament amb el govern valencià en la posada en marxa d'aquests punts de bany assistit.
Al costat de la del Cabanyal, són ja 8 platges les que gaudeixen d'aquests punts de bany assistit orientat a persones amb discapacitat. En 2021 van ser 147 les persones que van poder beneficiar-se d'aquest servei, la direcció del qual apunta a l'expansió a altres platges. Giuseppe Grezzi ha destacat la felicitat de tot el Govern Valencià a l'hora de poder col·laborar i dur a terme una iniciativa com aquesta: “Estem molt contents de poder col·laborar en la creació d'aquests espais on els més necessitats poden sentir-se un més i gaudir de les meravelloses platges de València “. El conseller també ha posat l'accent en la importància de l'associació amb AXA i Creu Roja, la qual ha permés “renovar un any més, no sols el projecte, sinó els materials i recursos que en ell s'empren”. Enguany el punt de també compta amb un equipament de bany assistit que consta de cadires amfíbies, crosses (caminadores), o jupetins salvavides, tots ells supervisats i acompanyats de l'equip de Creu Roja.
Creu Roja, col·laboradora en la posada a punt del projecte, va atendre tan sols en 2021 a 55.000 persones en platges espanyoles, 34.000 en la Comunitat Valenciana, gràcies al seu equip de socorristes. “Veus en les seues mirades lo contents que estan per oferir-los aquesta oportunitat, gràcies també a l'ajuntament i a la fundació AXA” afirmava Nieves Déu, presidenta de l'associació a València. D'altra banda, la gerent de la fundació AXA, María José Ballestero, ha recalcat la possibilitat d'adaptar la platja de la Malva-rosa a tot el públic, ja que, “encara que per a molts puga ser un paradís, per a altres persones el mer fet de vindre a la platja pot convertir-se en una autèntica odissea”. Ballester també ha volgut destacar l'ampliació de l'equip tècnic i auxiliar que se suma a aquest punt de bany assistit durant els mesos de juliol i agost, amb animadors socioculturals i fisioterapeutes, fet que consolida la visió social i el compromís de l'empresa amb aquells que més el necessiten.