El TSJCV anul·la el nomenament de la exdirectora general d'À Punt, Empar Marco
La Secció Segona de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha anul·lat el nomenament de l'anterior directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, en la qual s'integren la ràdio i la televisió públiques valencianes, À Punt.
Els magistrats han estimat així l'apel·lació plantejada per un dels aspirants a aqueix lloc contra la sentència d'un jutjat contenciós administratiu de València que inadmetia el seu recurs per falta de legitimació activa.
En la seua sentència, la Sala cita jurisprudència del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional i reconeix al recurrent “un interés legítim i directe” en aquest assumpte, encara que no demanara l'adjudicació de la plaça, “sinó la revisió de tot el procés de selecció amb la finalitat d'aconseguir la major neteja i transparència en el seu desenvolupament”.
A més, estima altres motius del seu recurs d'apel·lació com la causa d'incompatibilitat que concorria en dues dels components de la comissió que va avaluar als aspirants i la falta d'explicació durant el procés de “les raons o justificació de les puntuacions atorgades” als diferents candidats.
Respecte al primer motiu, el Tribunal estableix que un dels consellers de l'ens públic, i alhora membre de la comissió avaluadora, incorria en una causa d'incompatibilitat en continuar figurant com apoderat i estar casat amb l'administradora de la Societat Publicacions Túria SL, editora de la Cartellera Túria.
També incorria en causa d'incompatibilitat altra integrant d'aqueix consell rector i de l'òrgan d'avaluació, per ser secretària general d'una federació del sindicat UGT.
La Sala admet que el recurrent denunciara aqueixes incompatibilitats en promoure el recurs davant el jutjat del Contenciós i no abans, en conéixer la composició de la comissió avaluadora, davant “l'absència d'indicació de recursos contra les bases de la convocatòria”.
També estima la seua al·legació sobre l'absència de raons o justificació de les puntuacions donades als aspirants, perquè “qualsevol afectat per determinada qualificació té dret al fet que li siga comunicada la motivació de la mateixa i de la puntuació que hagen sigut aplicades per l'òrgan qualificador”. La sentència pot ser recorreguda en cassació davant el Tribunal Suprem.