elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

10 trucs pagar menys en les teues compres d'aliments

10 trucs pagar menys en les teues compres d'aliments
  • Pujada de preus d'aliments, és possible estalviar?

Un recent estudi de l'OCU ha confirmat el que tots ja veiem en els lineals dels supermercats en les últimes setmanes, que la cistella de la compra ha pujat molt.

Uns productes han augmentat de preu més que uns altres, però la veritat és que les pujades han sigut bastant generalitzades: s'han disparat els preus de l'energia, dels combustibles i també els de matèries primeres molt essencials com a olis i cereals per a pinsos, la qual cosa té un impacte molt generalitzat en molts productes, especialment en els aliments.

Els olis d'oliva i gira-sol han experimentat pujades de fins a un 50% i també es detecten pujades més importants en plàtan, salmó, pasta, etc. El resultat és que aquestes pujades poden arribar a suposar fins a 500 euros més en la cistella de la compra en 2022.

És possible minimitzar l'impacte de les pujades?

Menjar de manera saludable no té per què ser car, com ja hem comentat en altres ocasions. Però hi ha algunes regles generals que ens poden ajudar a evitar recórrer als aliments més cars, on més es nota la pujada. Estalviaràs diners, però a canvi hauràs de fer un esforç a planificar millor compres i menjars, i dedicar una mica més de temps a la cuina, a preparar guisats, estofats, cremes… que et permetran pagar menys.

10 trucs pagar menys en les teues compres d'aliments

  • Substitueix peces nobles de carn, com a entrecot o filets a la planxa per peces de carn per a guisar, i preparar-les en estofats, amb salsa.
  • Aposta per guisats on l'ingredient principal siguen verdures, llegums, arròs o creïlles, amb carns com un ingredient més, no la base del plat.
  • Compra el pollastre sencer en comptes de filets de pit de pollastre o contracuixes, etc.i demana que t'ho preparen en la pollería. Ix més barat i s'aprofita tot.
  • En la pescateria, cerca pescats de temporada a millor preu.
  • Recorre també als peixos o mariscos congelats, de qualitat i més barats.
  • Una dieta equilibrada i saludable inclou llegums 3 vegades per setmana. Els llegums no són només per a l'hivern: prepara ensalades de cigrons o fesols, econòmiques i molt saludables.
  • Triar fruites i verdures de temporada. Compra en la fruiteria el que estiga més barat a cada moment, sigues flexible.
  • Les fruites de calibre xicotet, menys vistoses, solen ser més barates.
  • Els ous han pujat de preu, però continuen sent una proteïna barata i molt completa des del punt de vista nutricional. Compta amb ells.
  • Cada vegada en més supermercats es posen a la venda, a vegades al final de dia, productes a punt de caducar, fruites més madures… amb importants rebaixes. Si vas a la compra a la vesprada, dona una ullada.

Inverteix més temps i menys diners

Menjar de manera equilibrada, saludable i sense gastar molts diners està al teu abast, però exigeix una mica més d'esforç a planificar les compres, anar a la compra amb més freqüència, dedicar temps a cuinar…

Un filet, un peix a la planxa o al forn, són opcions ràpides i còmodes, però no són el més econòmic. Tirar d'embotit o plats preparats tampoc és barat (ni molt saludable). Menjar millor gastant menys requereix una mica d'esforç, però val la pena.

D'altra banda, triar establiments amb un bon nivell de preus permet estalviar en la cistella de la compra.

Pujar