elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un total de 87 empreses sol·liciten el visat del Pla d'Igualtat en el primer semestre de 2017

    Un total de 87 empreses de la Comunitat Valenciana han sol·licitat, durant el primer semestre d'enguany, el visat de Pla d'Igualtat de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, la qual cosa suposa que en aqueix període s'han tramitat més expedients que del 2012 al 2015 en conjunt.

    La introducció de clàusules socials en la contractació de l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, així com en matèria de subvencions de l'Administració de la Generalitat, ha suposat, segons ha indicat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, "un considerable impuls en la implementació de plans d'igualtat en les empreses de la Comunitat Valenciana".

    Així, ha precisat la vicepresidenta, l'increment de sol·licituds per a visat de plans d'igualtat en aquests dos últims exercicis és degut principalment a la inclusió de clausules socials en ajudes i subvencions de la Generalitat, ''al introduir-se com a criteri de valoració que les entitats sol·licitants disposen d'un certificat o distintiu empresarial en matèria d'igualtat''.

    En aquest sentit, la vicepresidenta ha valorat ''molt positivament'' l'augment de les sol·licituds per a visat d'un pla d'igualtat presentades per entitats que gestionen centres i serveis per a atendre persones amb diversitat funcional i/o de tercera edat, així com entitats que gestionen centres de formació.

    Oltra ha recordat que els Planes d'Igualtat són un conjunt ordenat de mesures adoptades en una empresa després de realitzar un diagnòstic de la situació, "tendents a aconseguir en l'empresa la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes, i a eliminar la discriminació per raó de sexe".

    Per tant, ha aclarit, l'obtenció del visat dels Planes d'Igualtat té per objecte regular i fer efectiu el principi d'igualtat entre dones i homes en les empreses de la Comunitat Valenciana, "implantant els principis generals, determinant les accions bàsiques que han de ser implementades i establint en el si de l'organització administrativa de l'empresa el principi d'igualtat d'oportunitats".

    En aquest sentit, el Consell incentiva a les empreses que engeguen plans d'igualtat per a corregir ''les desigualtats de gènere, incorporen mesures innovadores per a fer realitat la igualtat en la seua organització, i proporcionen serveis que faciliten la conciliació de vida familiar i laboral del personal al seu serve'', ha assenyalat Oltra.

    Un dels aspectes més destacats i valorats de la implantació de plans d'igualtat en les empreses, ha manifestat la vicepresidenta, radica en aconseguir incrementar "la satisfacció de dones i homes i a atorgar beneficis a les empreses, aconseguint així un millor clima laboral, major motivació en el treball i conseqüentment una menor rotació del personal".

    Des de l'any 2008 fins al primer semestre de 2017, les sol·licituds presentades per a l'obtenció del visat de plans d'igualtat s'eleva a 597, de les quals 414 corresponen a la província de València, 56 a la de Castelló i 127 a la d'Alacant. De tots ells, en l'actualitat continuen vigents 320.

    Requisits per a l'obtenció del visat

    Per a l'obtenció del visat, els Planes d'Igualtat presentats han de contenir mesures concretes que afavorisquen la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en les empreses de la Comunitat Valenciana.

    Les àrees en l'empresa que s'han de treballar per a elaborar un Pla d'Igualtat són l'accés a l'ocupació, conciliació, classificació professional, promoció i formació, retribucions, salut laboral, comunicació i llenguatge no sexista.

    Una vegada obtingut el visat del pla d'igualtat s'atorga el corresponent segell, d'acord amb l'Ordre 18/2010 de 18 d'agost que regula la seua utilització per les empreses que hagen obtingut el visat del Pla d'Igualtat.

    Pujar