Torrevieja registra dos terratrémols en l'últim mes
Ha tingut lloc a 11 quilòmetres de profunditat a Los Montesinos
Si el passat 18 de desembre, es registrava un terratrémol a 5 quilòmetres de profunditat sota Los Montesinos, a Torrevieja, durant la passada nit un nou sisme sacsejava bolet zona segons l'Institut Geogràfic Nacional (IGN).
El terratrémol esta vegada es va registrar a 11 quilòmetres de profunditat i ha sigut de magnitud 2,3 amb intensitat de tres graus.
El sisme es va registrar a les 23.10 hores.
Què és un terratrémol?
Un terratrémol és un fenomen geofísic que es produïx a causa de l'alliberament d'energia acumulada en l'escorça terrestre. Este alliberament d'energia provoca ones sísmiques que es propaguen a través de la Terra, generant moviments en la superfície. Els terratrémols són causats principalment per l'activitat tectònica de les plaques de la Terra.
L'escorça terrestre està dividida en diverses plaques tectòniques que suren sobre el mantell terrestre. Estes plaques poden moure's, xocar entre si, o separar-se, la qual cosa dona lloc a l'acumulació d'estrés en les falles geològiques. Quan l'energia acumulada supera la resistència de les roques que conformen la falla, s'allibera sobtadament en forma d'ones sísmiques, generant un terratrémol.
Els terratrémols poden variar en magnitud i causar diferents nivells de mal depenent de la profunditat, la distància a la població, i altres factors geològics. La magnitud d'un terratrémol es mesura comunament en l'escala de Richter o en l'escala de magnitud de moment. Els llocs propensos a l'activitat sísmica, com les zones de subducció o les falles geològiques, són més propensos a experimentar terratrémols amb major freqüència.