elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de València reuneix a Torrent més de 200 experts mundials en Observació de la Terra per avaluar la salut del planeta

La Universitat de València reuneix a Torrent més de 200 experts mundials en Observació de la Terra per avaluar la salut del planeta

    Més de 200 científics i científiques de 18 països es reuneixen del 19 al 23 de setembre a l’Auditori de Torrent amb motiu del 6th Internacional Symposium on Recent Advances in Quantitative Remote Sensing (RAQRS). Organitzat per la Unitat de Canvi Global (UCG) de la Universitat de València, a l’Image Processing Laboratory (IPL), el congrés té per objectiu posar en comú els avenços més recents a Teledetecció, presentar les missions d’observació per satèl·lit previstes per al futur i avaluar l’estat actual del planeta Terra.

    Desforestació, illes de calor a les ciutats, erosió dels sòls, rastreig de cultius, de consum d’aigua, d’incendis, canvis en la vegetació, anàlisi de les temperatures o augment del nivell del mar són aspectes de constant estudi per part de la comunitat científica i temes fonamentals per avaluar la salut d’un planeta profundament afectat pel canvi climàtic.

    De totes aquestes qüestions es parlarà durant cinc dies al 6th Internacional Symposium on Recent Advances in Quantitative Remote Sensing, que reunirà més de 200 especialistes en Teledetecció, incloent-hi representants institucionals i de les agències científiques i espacials més importants del món, com la NASA o l’Agència Espacial Europea (ESA).

    Amb un programa pensat per posar en comú els avanços més recents en teledetecció i presentar les missions que els principals organismes de recerca tenen previst llançar en el futur, el simposi pretén millorar la comprensió dels fenòmens que tenen lloc a la superfície terrestre, a l’atmosfera i als oceans, amb vista a desenvolupar possibles solucions de cara al futur. Per això, es posaran sobre la taula més de 180 treballs procedents de la Xina, USA, França, Alemanya, Itàlia, Holanda, UK, Xile, Polònia, Marroc, Luxemburg, Costa Rica, Equador, Dinamarca, Israel, Brasil, Portugal i Espanya.

    Entre els participants, destaca la presència de científics de rellevància i representants institucionals i organismes públics i privats. És el cas de Mark Drinkwater, cap de la secció de missions espacials terrestres de l’Agència Espacial Europea, que parlarà dels projectes de futur de l’ESA en aquest camp, així com de la importància de tenir informació mediambiental precisa que contribuïsca a la comprensió dels canvis climàtics al planeta. O de Robert O. Green (NASA, JPL, Pasadena, EUA), que presentarà el seu espectròmetre EMIT, llançat el juliol passat i instal·lat a l’Estació Espacial Internacional per investigar l’impacte de les partícules de pols mineral sobre la temperatura de la Terra. Sobre el seguiment de cultius des de satèl·lit parlarà el representant de la Comissió Europea Martin Claverie. La Unitat de Canvi Global de la Universitat de València presentarà la nova metodologia per avaluar la severitat dels incendis forestals amb dades de sentinel-2; i, entre moltes altres qüestions, l’Institut de Tècnica Aeroespacial mostrarà els resultats de l’explotació de la missió PAZ, un radar espanyol d’alta resolució llançat a l’espai el 2018. Es pot accedir al programa complet a la web de l’IPL.

    Organitzat per la Unitat de Canvi Global de l’Image Processing Laboratory (IPL) de la Universitat de València, el congrés compta amb el suport de l’ESA, la NASA, el CNES de França, l’Acadèmia Xinesa de Ciències i l’Acadèmia de Ciències Agrícoles.

    Pujar