elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Susana Camarero visita els recursos de la Fundació Espurna de Torrent per a conéixer la labor que fan amb les persones amb discapacitat

Susana Camarero visita els recursos de la Fundació Espurna de Torrent per a conéixer la labor que fan amb les persones amb discapacitat
  • La vicepresidenta segona ha visitat el centre ocupacional i els habitatges tutelats de l’entitat

MÉS FOTOS
Susana Camarero visita els recursos de la Fundació Espurna de Torrent per a conéixer la labor que fan amb les persones amb discapacitat - (foto 2)
Susana Camarero visita els recursos de la Fundació Espurna de Torrent per a conéixer la labor que fan amb les persones amb discapacitat - (foto 3)

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha visitat els diferents recursos per a persones amb discapacitat intel·lectual que gestiona la Fundació Espurna a Torrent.

En concret, Susana Camarero ha pogut conéixer de primera mà com s’impartix la formació a les persones amb discapacitat intel·lectual que acull el centre, així com els diferents programes i metodologies que s’utilitzen per a prestar la millor atenció a cada persona en funció de les necessitats i capacitats individuals.

En la visita, la vicepresidenta segona ha estat acompanyada per l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, el secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Ignacio Grande i la directora general de les Persones amb Discapacitat, Bárbara Congost.

Centre ocupacional Fundació Espurna

La Fundació Espurna és una organització sense ànim de lucre situada a Torrent des de 2012, que disposa de 7 pisos tutelats i també amb un centre ocupacional amb capacitat per a 60 persones. Està dedicada a la inclusió social i el desenvolupament integral de les persones.

A més d’este centre, la vicepresidenta ha visitat els 7 habitatges tutelats que gestiona la fundació amb un total de 48 places. Estos espais permeten als usuaris disfrutar d’un habitatge digne que els ajuda a aconseguir un nivell d’autonomia personal i social i portar i desenvolupar una vida el més independent possible.

Des de la fundació faciliten, a més, els suports necessaris per a desenvolupar totes les habilitats domèstiques que necessiten. Cada habitatge té un educador responsable i compta amb professionals que s’encarreguen de la supervisió i l’acompanyament. Els caps de setmana els usuaris acudixen a casa dels seus familiars, en la mesura que siga possible.

La fundació té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i procurar el seu desenvolupament integral, seguint el model de planificació centrat en cada persona.

Pujar