Guanyant Torrent insisteix en la necessitat de potenciar el treball públic
La coalició denuncia la ''manca de sensibilitat existent al govern municipal a qui acusa de desentendre’s d’aquest aspecte a mans d’Idea’t''
Guanyant Torrent, ''se situa del cantó d’aprofitar la sinèrgia que s’origina amb els projectes d’economia sostenible, per tal de fer reviscolar i generar iniciatives polítiques, inversions i incentius que aprofiten per enfortir el teixit productiu d’aquesta vila de la comarca de l’Horta''.
En aquest sentit, la coalició que representa aquesta plataforma ciutadana opina, que la municipalitat torrentina “ha d’assumir la seua responsabilitat i aportar solucions econòmiques i socials, mitjançant una forta inversió pública que impulse l’activitat econòmica del poble”.
La desocupació que afecta a Torrent, és a entendre de Guanyant Torrent, el principal problema de la localitat. ''Hi ha massa persones treballadores sense ocupació fixa i aquesta taxa elevada d’atur té una forta influència sobre la inestabilitat social de la vila''.
Per a Jaume Santonja, regidor de Guanyant Torrent en aquesta corporació, “la privació del dret a l’ocupació, constitueix una forma d’exclusió social i un atemptat contra la dignitat de les persones, per tant, combatre-la ha de ser un objectiu essencial de l’Ajuntament”.
Davant d’aquesta realitat, la coalició ciutadana proposa la revitalització del teixit productiu després d’haver realitzat un estudi de l’activitat econòmica municipal i de recaptar mitjans per promoure la diversitat econòmica de la vila.
En aquest sentit, Guanyant Torrent insisteix en la municipalització de tots els serveis que siguen susceptibles de ser-ho, en favor del teixit productiu del poble i la creació d’iniciatives públiques d’inserció social i oportunitats per a persones amb discapacitat.
La creació d’instruments municipals que canalitzen recursos financers públics, més enllà de les iniciatives d’Idea’t, ajudaran al desenvolupament econòmic i el foment de l’ocupació en una localitat en què, en opinió de la Plataforma Ciutadana, “cal una oferta formativa en sectors emergents i sostenibles, però també mitjançant polítiques que preserven l’artesania local, la valorització del patrimoni, que possibilite el reciclatge i la creació d’itineraris d’inserció sociolaborals personalitzats, que permeten l’acompanyament integral de la població aturada”.
Finalment, s’insta la municipalitat torrentina, a ''vigilar la borsa municipal d’ocupació perquè es tinguen en compte perfils amb especial vulnerabilitat i que es camine cap a l’establiment de xarxes municipals d’informació, permetent a les PIMES, autònoms i xicotets comerços, a promocionar-se i publicitar-se amb menys costos i poder competir amb les grans empreses i superfícies comercials''.