elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Científics de tot el món es reuneixen a Torrent per a analitzar dades al voltant de la teledetecció

Científics de tot el món es reuneixen a Torrent per a analitzar dades al voltant de la teledetecció
  • La localitat valenciana acollirà el 5º Simposi Internacional sobre avanços recents en la teledetecció quantitativa entre els dies 18 i 22 de setembre

  • Experts de la NASA, l'Agència Espacial Europea entre altres institucions internacionals participen en el congrés

MÉS FOTOS
Científics de tot el món es reuneixen a Torrent per a analitzar dades al voltant de la teledetecció - (foto 2)

Fixar els cicles agrícoles, informar a un pagès de quan ha de regar les seues terres i quan no o combatre el canvi climàtic amb mesures que naixquen de cada veí d'una xicoteta localitat. És el final d'un llarg procés científic que naix de la recerca d'experts en diferents camps relacionats amb la ciència terrestre i que es donaran cita pròximament a Torrent.

La localitat valenciana acull entre el pròxim 18 i 22 de setembre el 5º Simposi Internacional sobre avanços recents en la teledetecció quantitativa. Un nom complex però que té aplicacions directes i socials en temes com el canvi climàtic, els recursos hidràulics i, en definitiva, tot allò que té a veure amb la salut del nostre planeta.

En la pràctica, la teledetecció consisteix a arreplegar informació a través de diferents dispositius d'un objecte concret o un àrea. Per exemple, la distància d'informacions que es produeixen en la superfície de la Terra i sobre altres astres solars i que es realitza mitjançant satèl·lits i sondes artificials.

Els millors científics en els seus respectius camps es reuniran durant una setmana en aquest congrés. Així, institucions com la NASA o l'Agència Estatal Europea, entre unes altres, estaran presents en aquesta cita que reunirà a 200 congressistes de 20 països diferents. Més de 40 hores d'anàlisis en unes 60 conferències que abordaran els avanços i aplicacions recents de les diferents tècniques i mètodes de recerca utilitzats en teledetecció.

Un congrés internacional de base torrentina

Es tracta de la cinquena edició d'un congrés que compleix quinze anys aquest mes de setembre i que està organitzat per un científic torrentí, José Antonio Sobrino, pertanyent a l'equip de la Unitat de Canvi Global de la Universitat de València: "Es tracta d'una iniciativa pionera perquè som un grup de recerca els qui ho organitzem tot en lloc d'una associació", ha explicat el responsable del projecte aquest dimecres en la presentació del simposi.

Per la seua banda, el Vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, ha destacat el "caràcter internacional i d'excel·lència" d'aquest simposi que "aproxima" a la societat el coneixement i que té una projecció territorial: "Té una aplicació local i propera a la societat en temes com els recursos naturals, el canvi climàtic o l'ús del sòl".

Pujar