Torreblanca activa l'elaboració de la seua Agenda 2030 amb la participació dels veïns
El document definirà un diagnòstic i polítiques que ajuden a reforçar el compromís amb els Objectius de Desenrotllament Sostenible
Tania Agut: “Som un exemple de convivència amb espais naturals i volem consolidar un model que aposta per la qualitat de vida sostenible”
L'Ajuntament de Torreblanca ha activat la redacció la seua agenda 2030 titulada L’Agenda del *Futur, un ambiciós projecte que definirà les estratègies de desenrotllament sostenible del municipi per als pròxims anys. Este procés, alineat amb els Objectius de Desenrotllament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 per al Desenrotllament Sostenible de l'ONU, comptarà amb una forta implicació de la ciutadania, buscant arreplegar les necessitats i aspiracions de veïns, empreses i entitats locals.
L'alcaldessa de la localitat, Tania Agut, ha posat de manifest que l'elaboració d'este document “posa de manifest el compromís de la població de Torreblanca amb la preocupació pel canvi climàtic” i la defensa “no sols de la nostra localitat com a referent de convivència amb paisatges protegits” sinó de “participació ciutadana”.
El regidor de Sostenibilitat Ambiental, Joel Antoni, ha explicat que “el nou equip de govern té en compte la política ambiental de manera tangencial en totes les àrees de govern, però amb este document es plasmaran totes les línies estratègiques a seguir”.
L'objectiu de Torreblanca 2030 és dissenyar un model de ciutat més inclusiu, sostenible i innovador, garantint el benestar de la població i la preservació de l'entorn. El procés de redacció de l'Agenda 2030 es desenrotllarà al llarg dels pròxims mesos, amb la previsió de presentar un document estratègic definitiu a l'estiu. És finançat per la Generalitat Valenciana, amb Fons de la Vicepresidència Segona Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda.
La primera fase consistirà en un diagnòstic inicial, analitzant la situació de partida del municipi, per a posteriorment poder definir l'estratègia d'actuació per a aconseguir els objectius de desenrotllament sostenible. Amb els resultats d'esta primera fase, es definirà el Pla d'Acció per a actuar en els objectius estratègics que hagen resultat significatius en el diagnòstic.
De manera simultània, ja s'ha obert un procés de participació ciutadana que serà un pilar fonamental en la redacció de l'Agenda 2030 de Torreblanca. La participació activa de la ciutadania al llarg del procés serà essencial per a garantir que els interessos i necessitats reals de tota la ciutadania de són considerades en el Pla d'Acció.
Per a això, “l'Ajuntament hem obert ja diferents canals de participació amb la finalitat de fomentar el diàleg i la col·laboració activa de tots els sectors socials”, assenyala Joel Antoni.
Finalment, els treballs d'elaboració de l'Agenda 2030 aniran acompanyats d'accions de comunicació que facen arribar a la ciutadania la importància de treballar des de l'àmbit local en el desenrotllament sostenible.
Al final, com explica l'alcaldessa, es tracta de “reforçar el compromís amb una ciutat més sostenible, més verda, amb més oportunitats i en la qual s'impulse dia a dia la qualitat de vida”.